Afbeelding
Foto: JK

Sukkels

Column 359 keer gelezen

Al vroeg dit jaar zijn de eerste minkukels alweer in het bezit van illegaal vuurwerk, het is potdorie pas oktober! In diverse wijken knalt het alweer aardig op gezette tijden, je schrikt je naar elke keer want je verwacht toch niet dat het nu al oudejaarsavond is, dus denk je al snel aan een schietpartij.
Op zich heeft het ook wel iets positiefs, want bij elke knal komt een totaal verbod op vuurwerk rond de jaarwisseling dichterbij, hoera!
Als vuurwerk uitsluitend gebruikt zou worden op oudejaarsavond en dan alleen legaal, dat zou er geen discussie zijn over wel dan niet een verbod, maar er blijven helaas sukkels die hun eigen wet denken te kunnen voorschrijven. Huisdieren raken in de stress en veel mensen, vooral ouderen, schrikken zich het lazarus. Maar goed, kennelijk zijn die oelewappers schatrijk, want de enquêtes geven aan dat sommigen zelfs meer dan €100.- uitgeven aan een doosje knallen, ik ga er liever een keer lekker van uit eten. En dan heb ik het nog niet eens over alle verdere schade, vernield straatmeubilair, brandjes en branden her en der en dan ook nog het 'gangbare' vandalisme op oudejaarsavond en de vele weken ervoor. Ik ben niet tegen vuurwerk, al heb ik het zelf nooit gekocht, kan de centen wel beter gebruiken, maar ik ben wel tegen het ongeoorloofd gebruik. En dat schijnt niet te kunnen, dus dan ben ik voor een heel streng verbod op alle vuurwerk. Trouwens het was oorspronkelijk bedoeld om de boze geesten van het afgelopen jaar te verdrijven, nou sorry hoor maar ik geloof al lang niet meer in sprookjes.
Ook zal ik nooit de politie bellen voor vuurwerkoverlast, dat gaat me weer te ver, wellicht is het beter dat de ordehandhavers meer middelen krijgen om die sukkels te pakken. Maar goed, ik vecht tegen een bierkaai, dus zinvol is dit stukkie niet, maar ik hoop wel dat het knoerthard gaat regenen op 31 december, dat dan weer wel.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant