Afbeelding
Foto: pixabay.com

Meer kilometers voor gebruikers doelgroepenvervoer Nissewaard

Gemeente 268 keer gelezen

Voor inwoners van Nissewaard gaat het aantal reizigerskilometers voor het doelgroepenvervoer volgend jaar omhoog van 1270 naar 1800 kilometer, een verhoging van bijna 50%. Binnenkort ontvangen alle huidige gebruikers van het doelgroepenvervoer in Nissewaard een brief met informatie over de nieuwe regeling. De nieuwe vervoerder hanteert die voor het vervoer van alle gemeenten op Voorne-Putten.

Het doelgroepenvervoer op Voorne-Putten wordt vanaf 1 januari voor de komende vijf jaar onder de vlag van De Vier Gewesten uitgevoerd door de taxibedrijven Nijholt en Overgaauw. Veel van de voorwaarden van het doelgroepenvervoer blijven gehandhaafd, maar voor de inwoners van Nissewaard is er dus een belangrijke wijziging. Zij krijgen meer kilometers toegewezen en dat betekent dat inwoners meer kunnen reizen. En voor reizigers voor wie meer kilometers nodig zijn, blijft maatwerk uiteraard mogelijk. Wethouder Léon Soeterboek is blij met dit resultaat: 'Ik vind het belangrijk dat ook mensen met een beperking deel kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. Mobiliteit is daarbij een belangrijke factor. Daarom ben ik trots op het feit dat we die groep inwoners met deze vorm van vervoer nu meer mogelijkheden kunnen bieden om te reizen. Dat is voor hen pure winst. Het is naast de reeds bestaande maatregelen een van de eerste nieuwe stappen om eenzaamheid te voorkomen, dan wel tegen te gaan.'

Het vervoer omvat zowel het vervoer voor leerlingen van speciale onderwijsvoorzieningen als het vervoer voor inwoners met een Wmo-indicatie. Met een looptijd van vijf jaar voor de nieuwe vervoerder zal het doelgroepenvervoer voor de inwoners van de vier gemeenten op Voorne-Putten een vertrouwde vorm van dienstverlening blijven.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant