Uit volle borst werd meegezongen.
Uit volle borst werd meegezongen. Archieffoto: Foto-OK.nl

12e Shantyfestival in centrum Spijkenisse

Evenement 519 keer gelezen

Spijkenisse - Morgen vindt in Spijkenisse het 12e Shantyfestival plaats. Om 11.30 uur verzorgt wethouder Léon Soetenboek de aftrap op het Uitplein. Vervolgens verspreiden de koren zich over het centrum. Kijk hieronder voor het rooster van de optredens.

Naast diverse shantykoren zijn er nog veel meer activiteiten in het kader van het zeemansleven te vinden. Zo is er een grote verscheidenheid aan oude ambachten te zien op de Oostkade.

Vervoer
Het Shantyfestival is een evenement voor jong en oud, maar zeker de laatste doelgroep geniet met volle teugen van de vele zeemansliederen die vaak meegezongen worden. Een deel van de ouderen heeft echter wat moeite om het festival te bereiken. De organisatie heeft daarop ingespeeld door afspraken te maken over het vervoer. Bent u lid van de SWO of maakt u gebruik van collectief vervoer bel dan naar de SWO (0181-695255) of uw vaste aanbieder. Geen lid of geen kilometers meer? Bel Taxi Overgaauw via 0181-451307 en ga voor slechts 5 euro per rit vanuit heel Nissewaard naar het centrum.

Opstapplaatsen
De SWO en CVV Nissewaard halen u thuis op; Taxi Overgaauw haalt op vanaf huis of vanaf de volgende opstapplaatsen: Abbenbroek: Dorpshuis aan het Kerkplein 7 / de bushalte lijn 107 het Bleekveld; Zuidland: Bernissesteyn aan de Driesprong 1 / de parkeerstrook Begraafplaats aan de Kerkweg 1; Geervliet: Zijkant Sporthal aan het Pr. Julianaplein 1 / parkeerterrein bij de oude school aan de Landpoortstraat; Heenvliet: parkeerterrein bij Sporthal De Witte Oliphant / parkeerterrein AH aan de Toldam; Simonshaven; bij de bushalte; Hekelingen: bij het kerkplein aan de Dorpsstraat

Buddy
Op de aankomstplekken in Spijkenisse staan vrijwilligers klaar die u letterlijk een arm geven en met u langs de shantykoren en activiteiten gaan, als u geen zin heeft om het festival alleen te bezoeken. Samen is immers gezelliger. Lijkt het u leuk om iemand te begeleiden over het festival, meld u dan aan via shanty@gelukkigeklant.nl of via de SWO, 0181-695255. Ook scholieren mogen zich aanmelden. Zij lopen wel altijd met zijn tweeën met een oudere mee. De aankomstplekken zijn Hema, Sport 2000 en Restaurant De Krom.



Geniet tussen de muziek door van een kop koffie 'met', bekijk de modelboten in de vijver bij het Theaterplein, verras uw (klein)kind met een ballon van Piraat Kim en ontdek de speciale Shanty-aanbiedingen bij de winkeliers. En zoekt u een leuk aandenken? Kijk dan eens bij de stand van de organisatie, waar diverse leuke items te koop zijn van het Shantyfestival. Dit is een evenement dat het centrum laat bruisen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant