Afbeelding
Foto: Jeffry Heynemans
video

TOGIDO op de bühne met Claudia de Breij

Actueel 1.017 keer gelezen

Spijkenisse – Afgelopen week speelde muziekvereniging TOGIDO uit Hekelingen mee in de theatervoorstelling van Claudia de Breij. In de driemaal bijna uitverkochte grote zaal van Theater de Stoep in Spijkenisse zorgden de muzikanten van TOGIDO donderdag- vrijdag- en zaterdagavond samen met De Breij en haar ensemble voor een spetterende en verrassende afsluiting van haar theatershow # Nu.

Naast een ijzersterke mengeling van een scherp engagement met heerlijke humor en amusement, verweeft De Breij op sublieme wijze verhalen over het voorbijtrekken van de fanfare in het dorp van haar jeugd door de voorstelling heen. Het hoogtepunt daarbij is haar mooie persoonlijke verhaal over de dorpsfanfare De Harmonie, waar ze als kind zo ontzettend graag bij wilde horen. Zo ontstaat een boeiend, grappig, ontroerend en muzikaal verhaal met als kern: ga voor elkaar, voor de muziek en dus voor de  harmonie.

In iedere stad of plaats waar de cabaretière haar voorstelling opvoert, wordt een plaatselijke muziekvereniging gevraagd om mee te spelen in # Nu. Muziekvereniging TOGIDO uit Hekelingen vond het een eer, gaf aan de uitnodiging gehoor en speelde de afgelopen drie avonden met de Breij en haar ensemble het nummer De Harmonie. Het muziekstuk werd ingestudeerd en voorafgaande aan de eerste voorstelling op donderdagavond met De Breij en haar gezelschap gerepeteerd. 

Zo'n dertig muzikanten van de muziekvereniging begeleidden aan het einde van de voorstelling De Breij en haar publiek letterlijk naar buiten. Een unieke ervaring voor de TOGIDO leden, waarvoor ze met een staande ovatie van het publiek en een foto met de cabaretière werden beloond. Claudia de Breij speelt # Nu nog tot juni in theaters door heel Nederland. Meer foto's en informatie over muziekvereniging TOGIDO vindt u op www.togidohekelingen.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant