Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Reünie Hekelingen voor velen feest der herkenning

Actueel 1.354 keer gelezen

Hekelingen – Vandaag wordt in en rond het Dorpshuis de vierde editie van reünie Hekelingen gehouden. Vooraf werden zo'n 650 uitnodigingen verstuurd naar (oud) inwoners van het dorp.

Het weerzien met oud dorpsgenoten, -klasgenoten en/of vrienden was voor velen een feest der herkenning. In het Dorpshuis kon worden gekeken naar oude en recentere foto's uit het verleden. De vele klassenfoto's, foto's van huizen en straten uit vroeger tijden, foto's van verenigingen en mensen en gebeurtenissen in het dorp, trokken veel bekijks. Daarnaast werden in Hekelingen opgenomen films uit de jaren vijftig en zestig gedraaid en in de nabijgelegen kerk vertoonde Hekelinger Jaap van Vliet een selectie van zijn honderden dia's die hij gedurende 50 jaar van Hekelingen en Hekelingers gemaakt heeft.

Zo'n twintig jaar geleden ontstond het idee voor de eerste reünie Hekelingen. Met name Piet en Rie Versteeg vervulden toentertijd een belangrijke rol in de zoektocht naar alle oud inwoners die over de hele wereld bleken te zijn uit gevlogen. Toen, maar ook nu weer, gingen er zelfs uitnodigingen naar Amerika, Canada en Australië. De eerste reünie in 2004 werd geopend door bekende Hekelingse Kaatje Mol, voormalig lerares van kleuterschool de Klimop, en trok maar liefst 1200 bezoekers. De inmiddels 89-jarige Francien van Bodegom-Vlielander opende te tweede en derde editie van de reünie. Vandaag viel deze eer te beurt aan wethouder Wouter Struijk die in Hekelingen opgroeide. Hij vertelde goede herinneringen te hebben aan de tijd dat hij als kind speelde in het dorp en op de voormalige voetbalvelden achter het Dorpshuis. Struijk bedankte de organisatoren voor hun inspanningen om de reünie mogelijk te maken. 'Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan het bevorderen van de gemeenschapszin', aldus de wethouder.

De reünie in Hekelingen duurt nog tot vanavond 20.00 uur.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant