Wethouder Martijn Hamerslag geeft het startsein voor de High Five campagne op de Gelinckschool.
Wethouder Martijn Hamerslag geeft het startsein voor de High Five campagne op de Gelinckschool. Foto: Peter de Jong

Ook aangepast sporten telt mee

Actueel 713 keer gelezen

Spijkenisse -De Branding en de Gelinckschool, twee basisscholen voor speciaal onderwijs, hebben afgelopen week voor het eerst meegedaan met de High Five kick offdagen.

Sportwethouder Martijn Hamerslag gaf het symbolische startschot voor de High Fivedag bij de Gelinckschool. Hij deelde bidons uit en kreeg een uitgebreide rondleiding van een aantal leerlingen uit het Light House Team, vertegenwoordigers van de school. 'Mooi om te zien dat de kinderen trots zijn op hun school en enthousiast aan de kick off beginnen', aldus de wethouder. Voor het speciale onderwijs is een aangepaste kick off samengesteld. Zo vinden veel activiteiten in het eigen klaslokaal plaats om overprikkeling te voorkomen. Een aantal klassen is wel naar het zwembad geweest waar vanaf nu SuperSpetterSpecial zwemlessen gegeven worden, speciaal voor kinderen die geen reguliere zwemlessen kunnen volgen.

Subsidie
Sport en bewegen is voor iedereen. Om die reden werkt de gemeente in de regio Rijnmond mee aan Grenzeloos Actief, dat is verbonden aan unieksporten.nl. Op die website is ook het aanbod aangepaste sporten van Nissewaard en omgeving te vinden. Sportverenigingen en -organisaties die aangepast sporten willen bieden of uitbreiden, kunnen ondersteuning krijgen van de gemeente Nissewaard. Er is een tijdelijke subsidie beschikbaar.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant