Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Sponsoractie Villa Joep levert ruim 6100 euro op

Actueel 345 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag gaf burgemeester Veldhuijzen in winkelcentrum Waterland het startschot voor een sponsorloop voor Villa Joep. De sponsorloop was de afsluiting van de campagne 'Olifant uit logeren' van de stichting Villa Joep.

De afgelopen drie weken logeerde de grote pluchen olifant Joep bij de Jumbo in Waterland. Bij het filiaal in Waterland, maar ook die in Groenenwoud en Maaswijk, konden Joep knuffels worden gekocht waarvan de opbrengst ten goede komt aan Villa Joep. Het eerste olifantje werd drie weken geleden door wethouder Struijk in de winkel geveild. Ook werden een selfie-actie en kleurplatenactie gehouden.

Bij de start van de sponsorloop was ook Leontine Heisen, de moeder van de vijftien jaar geleden aan neuroblastoom overleden Joep aanwezig om samen met burgemeester Veldhuijzen het lint voor de start door te knippen. Joeps ouders richtten na zijn overlijden Villa Joep op. Voor zijn overlijden beloofden zij hun toen vierjarige zoon, om alles op alles te zetten om genezing van de ziekte mogelijk te maken. De belofte is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie. De stichting zamelt geld in om internationaal onderzoek naar de ziekte neuroblastoom te versnellen en de kans op genezing te vergroten. Neuroblastoom is een van de meest agressieve vormen van kanker die kinderen kan treffen. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om hoog risico neuroblastoom. 65 tot 70 procent van de kinderen met de zwaarste vorm overleeft het niet.

Het idee om olifant Joep bij Jumbo Waterland te laten logeren kwam van Sylvia Kats, voorzitter van Stichting Waterland Spijkenisse. Zij benaderde filiaalmanager Dennis Hoondert die op zijn beurt  zijn collega's van de twee andere Jumbo filialen in Spijkenisse enthousiast wist te maken. Na afloop van de sponsorloop mocht Joep's moeder een cheque met daarom de voorlopige opbrengst van de actie in ontvangst nemen. De logeerpartij en bijkomende acties leverden tot nu toe maar liefst ruim 6100 euro op. Volgende week wordt de definitieve eindstand bekend gemaakt. Olifant Joep gaat binnenkort bij een gelijknamige supermarkt in Dordrecht logeren. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant