Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Nachtmetro stopt ook bij De Akkers en Heemraadlaan

Actueel 867 keer gelezen

Spijkenisse - In 2019 zal de metro op vrijdagavond en zaterdagavond een uur langer blijven rijden, net als in 2018. De Gemeente Nissewaard verlengt samen met de andere 5 nachtmetrogemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de proefperiode met een jaar. Daarnaast zullen de metro's ook bij de stations Heemraadlaan en De Akkers stoppen, waarbij ze tussen De Akkers en Spijkenisse Centrum rijden met gereduceerde snelheid.

De verlenging van de proefperiode en het doorrijden naar De Akkers geeft de gemeenten meer inzicht in de resultaten op het hele metrotraject.'Het eerste jaar van de proef is nog niet afgerond, maar er moeten nu al wel keuzes gemaakt worden voor de dienstregeling in 2019. Daarmee ontstaat ook de kans om een aantal optimalisaties door te voeren. Afhankelijk van de evaluatie zullen Nissewaard en de andere gemeenten begin 2019 beoordelen of de nachtmetro vanaf 2020 voortgezet wordt', aldus wethouder Igor Bal.

De wethouder is blij dat er naar aanleiding van constructieve gesprekken met de bewonersvereniging en de gemeenteraad een oplossing is gevonden, waarbij het algemeen belang en de belangen van de omwonenden maximaal worden gediend.

De dienstregeling van de nachtmetro kent in 2019 enkele wijzigingen, waardoor de ritten beter aansluiten op de vraag van de reizigers. Metrolijn D gaat doorrijden naar het eindpunt De Akkers, waar deze nu nog als eindhalte Spijkenisse Centrum heeft. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de vraag van reizigers uit Spijkenisse.

Om overlast voor omwonenden tegen te gaan wordt ten eerste het aantal ritten verminderd van acht naar vijf. Ten tweede: na overleg met bewoners en de gemeenteraad rijdt de nachtmetro van metrostation Spijkenisse Centrum tot aan metrostation De Akkers langzamer dan normaal, 50 km per uur, om geluidsoverlast voor de omwonenden te minimaliseren. Ten derde zal er meer inzet zijn op sociale veiligheid. Alles bij elkaar een resultaat voor alle inwoners.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant