Afbeelding
Archieffoto: Foto-OK.nl

Shantyfestival nieuwe stijl zoekt buddies

Actueel 285 keer gelezen

Spijkenisse - Op 6 oktober staat het centrum van Spijkenisse weer in het teken van het Shantyfestival.

Om 11.30 uur zal wethouder Soeterboek het festival openen op het Uitplein. Hierna waaieren de koren uit over het centrum. Een overzicht van de optredens vindt u elders in deze krant.

Oude ambachten
Naast de deelnemende koren, zijn er nog veel meer activiteiten in het kader van het zeemansleven te vinden. Zo is er een grote verscheidenheid aan oude ambachten te zien op de Oostkade. Denk daarbij aan netten boeten, manden maken, zeilen maken etc. Ook staat er een houtdraaier en kunnen kinderen klompjes pimpen. Uiteraard ontbreekt ook de palingroker niet.

Vervoer
Het Shantyfestival is een evenement voor jong en oud, maar zeker de laatste doelgroep geniet met volle teugen van de vele zeemansliederen die vaak meegezongen worden. Een deel van de ouderen heeft echter wat moeite om het festival te bereiken. De organisatie heeft daarop ingespeeld door afspraken te maken over het vervoer vanuit niet alleen Nissewaard, maar vanuit de hele regio naar het centrum van Spijkenisse. Ook is er een vast laag bedrag afgesproken voor het geval u geen gebruik maakt van de SWO en het CCV of door uw kilometers heen bent. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om het festival te bezoeken. 

Buddy
Op de aankomstplekken in Spijkenisse staan vrijwilligers klaar die u letterlijk een arm geven en met u langs de shantykoren en activiteiten gaan, als u geen zin heeft om het festival alleen te bezoeken. Samen is immers gezelliger. Lijkt het u leuk om iemand te begeleiden over het festival, meld u dan aan via shanty@gelukkigeklant.nl of via de SWO, 0181-695255. Ook scholieren mogen zich aanmelden. Zij lopen wel altijd met zijn tweeën met een oudere mee.

Bruisend centrum
Geniet tussen de muziek door van een kop koffie 'met', bekijk de modelboten in de vijver bij het Theaterplein, verras uw (klein)kind met een ballon van Piraat Kim en ontdek de speciale Shanty-aanbiedingen bij de winkeliers. En zoekt u een leuk aandenken? Kijk dan eens bij de stand van de organisatie, waar diverse leuke items te koop zijn van het Shantyfestival. Dit is een evenement dat het evenement laat bruisen.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant