Felino Jardim maakte zaterdag één van de treffers in het met 4-1 gewonnen duel met Nootdorp. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse medekoploper na zege op zwak Nootdorp

Sport 276 keer gelezen

Spijkenisse – Na drie duels doet Spijkenisse het uitstekend in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Peter Wubben is samen met Zwaluwen Vlaardingen en SC Feyenoord, de koploper. Zaterdag klopte de formatie uit onze gemeente hekkensluiter Nootdorp met 4-1 (2-0).

De basis van de overwinning werd kort voor rust neergelegd. In de extra tijd van de eerste helft scoorden de Groen-Witten twee keer. Eerst was het Stefano Goncalves met de 1-0 en binnen een minuut stond de tweede op het bord via Kees Tol. Na rust deed Ricoberto Luijando iets terug, en kreeg Tol een strafschop die hij miste. Niet veel later maakte hij er wel 3-1 van en de eindstand werd bepaald door een schitterende goal van Felino Jardim.

Armetierig
In een armetierig duel, genoemd door Peter Wubben hield Spijkenisse de punten in eigen huis. 'Ik heb niets gehad met deze wedstrijd', oordeelde de winnende trainer Peter Wubben. 'De overtuiging bij ons dat alles wel goed zou komen stond een echte wedstrijd in de weg. Dat werd het ook niet. Gauw vergeten dit duel en de focus leggen op de volgende wedstrijd', besloot de oefenmeester van Spijkenisse. Op doelsaldo leidt Spijkenisse nu in de hoofdklasse B. Zaterdag speelt de formatie van Peter Wubben bij DFS. Die ploeg behaalde tot dusver twee punten en staat op de veertiende plek in de hoofdklasse.