Tijdens de open dag kon er niet alleen wijn geproefd worden, maar was er ook koffie met vers gebakken taart.
Tijdens de open dag kon er niet alleen wijn geproefd worden, maar was er ook koffie met vers gebakken taart. Foto: M. de Haas

De zomerwarmte zorgt voor 100% biologische wijnen

Actueel 199 keer gelezen

Simonshaven - In 2017 telde Nederland 92 bedrijven met wijndruiventeelt, vier meer dan een jaar eerder.

Ook het areaal wijndruiven nam licht toe tot 157 hectare. Limburg is koploper als wijndruivenproducent. Dit blijkt uit de meest recente regionale landbouwcijfers van het CBS.

In 2017 verbouwden 92 landbouwbedrijven in ons land wijndruiven. Vier jaar eerder waren dat er nog 97, het hoogste aantal sinds 2003. Gelderland heeft met 24 bedrijven van alle provincies de meeste wijndruiventelers. Daarna volgen Limburg met 22 en Noord-Brabant met 17 telers. In deze drie provincies samen is 70 procent van alle Nederlandse wijnboeren gehuisvest. In de provincie Zuid-Holland zijn drie wijnbouwbedrijven te vinden, die rond de 34 hectare bebouwen. Een van die wijnbouwbedrijven bevindt zich in Nissewaard, om precies te zijn in Simonshaven.

Wijndomein de Vier Ambachten houdt dit weekend open dag. Een ieder die dat wil, kan een rondleiding volgen door de wijngaard. Fred Lorsheijd heeft dit jaar niet hoeven spuiten. 'Voor het eerst echt helemaal biologisch.' Door de warme zomer was er minder overlast van schimmels en fruitvliegjes. Ook heeft de mooie zomer voor meer smaak in de druiven gezorgd. Wat dat op de fles gaat doen, is afwachten.

Om de open dagen extra luister bij te zetten, is er ook kunst te bekijken. Diverse kunstenaars tonen hun werk, dat ook te koop is. Daarnaast is er ook live muziek.

U bent vandaag nog tot 17.00 uur welkom. Morgen staat de poort van de wijngaard op de Biertsedijk Oost 8 11.00 tot 17.00 uur voor u open.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant