Afbeelding
Foto: stock

Pardon kinderen

Column 341 keer gelezen

Pardon voor Angell die zegt dat jullie Nederland willen uitmelken. Pardon voor Hans die jullie moeder een heks noemt. Pardon voor John die jullie moeder een kansloze hond noemt. Pardon voor Anne die jullie moeder een nepmoeder noemt. Pardon voor William die dat achterlijke mens uit haar ouderlijke macht wil laten zetten. Pardon voor Larissa die jullie strontmoeder niet in haar land wenst.

Pardon Lili en Howick voor deze posts op de Facebooksite van de Telegraaf als reactie op het bericht dat jullie moeder naar Nederland wil komen. Pardon hoor, maar jullie moeten wel weten wat jullie plek is in ons land.

ONS land.

Ons land waar we met zijn allen nét boven de armoedegrens leven. Waar we ons hoofd nog maar nét boven water kunnen houden. Waar we asielzoekers zelf moeten opvangen in onze eigen huizen. Waar we dagelijks door gelukszoekers onze welvaart achteruit zien gaan. Waar we het zwaar hebben en heel persoonlijk voelen dat we worden kaalgeplukt door al die vreemdelingen.

En daar hebben wij in ons land dus een mening over, Lili en Howick.

In Armenië kun je je mening misschien maar beter voor je houden, maar hier zijn meningen om te ventileren. Of die meningen hout snijden of niet en of moeders en asielkinderen per Facebook kapot worden gemaakt, hoort er nou eenmaal bij in ons land. Zo doen wij dat hier. En als je denkt dat onze meningen vooroordelen zijn, heb je het mis. Onze meningen berusten op waarheden.

ONZE waarheden. Gebaseerd op ONZE normen en waarden.

Dus beste Lili en Howick,

Ik hoop dat jullie je kunnen vinden in onze normen en waarden, je welkom voelen in ons tolerante land en wens jullie een gezonde toekomst in het fijnste stukje grond de wereld. In ons Nederland.

En voor die andere 400 kinderen die nu nog steeds, door welk misverstand dan ook, in Nederland willen blijven, zeg ik bij voorbaat alvast;

Pardon!

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant