Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Jong verliefd werd 60 jaar getrouwd

Actueel 359 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag feliciteerde burgemeester Veldhuijzen diamanten bruidspaar Van den Akker-Michielsen. Op 10 september was het 60 jaar geleden dat het paar elkaar in Rotterdam het ja-woord gaf.

Jopie Michielsen was nog maar 14 jaar toen ze de vier jaar oudere Jan van den Akker leerde kennen. Jan fietste dagelijks langs het ouderlijk huis van Jopie als hij naar z'n werk ging. Dat leuke meisje dat hij daar vaak zag staan viel hem al gauw op. De aantrekkingskracht was wederzijds. Ook Jopie vond de aandacht van de naar haar fluitende jongeman wel leuk. 'Op een keer vroeg Jan hoe oud ik was. Hij schrok een beetje toen ik zei dat ik nog maar 14 was', vertelt mevrouw Van den Akker. Zodoende duurde het nog een paar jaar voordat Jopies moeder vond dat Jan maar eens binnen moest komen en de verkering echt serieus werd.

In 1960 werd meneer Van den Akker lasser bij Spijkstaal. Zodoende verhuisde de familie toentertijd ook naar Spijkenisse, waar zij een gloednieuwe woning in Schiekamp betrokken. Het paar kreeg drie kinderen en heeft inmiddels ook twee kleinkinderen. Hoe het hen in 60 jaar huwelijk is vergaan leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.    

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant