Dit jaar wordt er niet gezwommen.
Dit jaar wordt er niet gezwommen. Archieffoto: Peter de Jong

Triathlon wordt Run-bike-run

Sport 450 keer gelezen

Spijkenisse – Zaterdag zou eigenlijk de 33e editie van de Politietriathlon worden gehouden, maar die naam mag het evenement dat door heel Nissewaard werd gehouden, niet meer voeren. Het zwemgedeelte dat bij een triathlon hoort, is afgelast en het evenement wordt een run-bike-run.

Reden is de mooie zomer. Door het prachtige weer is er op het zwemparcours achter PRC Delta blauwalg geconstateerd in het Voedingskanaal. Er wordt nu op de grootste afstand eerst vijf kilometer gelopen, dan veertig kilometer gefietst en dan weer tien kilometer gelopen.

'We hadden er al even rekening mee gehouden, omdat het lang goed weer was. Er is van alles geprobeerd om het water goed te krijgen, maar het mocht niet baten. Wij hebben een voorbeeldfunctie als politie organisatie en om dan nu het water in te gaan met blauwalg, dat kun je niet verkopen. Het is niet anders, maar dit is de beste oplossing', zegt voorzitter Alex Stroo van de Stichting Politietriathlon Spijkenisse. Het is het tweede jaar dat het evenement een strop te verwerken krijgt. Vorig jaar werd het evenement kort na de start afgelast wegens onweer.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant