Chantal Blaak zat al lange tijd vooruit en met nog twaalf kilometer voor de wielen zette zij haar winnende solo in.
Chantal Blaak zat al lange tijd vooruit en met nog twaalf kilometer voor de wielen zette zij haar winnende solo in. Foto: Dick Soepenberg, Sportfoto Photoagency

Chantal Blaak wint haar laatste race in regenboogtrui

Sport 341 keer gelezen

Sittard- Chantal Blaak kiest zo haar momenten. Zo ook in de 158 kilometer lange vijfde etappe van de Boels Ladies Tour, de koninginnenrit in het Limburgse heuvellland vanaf het Tom Dumoulin Bike Park in start- en finishplaats Sittard.

Al vroeg in de wedstrijd zocht de geboren Zuidlandse samen met Roxane Knetemann (Ale Cipollini), Pernille Mathiesen (Sunweb) en Eugenie Duval (FDJ) het avontuur. De wereldkampioene sprong op het laatst weg uit de tot zeven rensters uitgegroeide kopgroep met verder Janneke Ensing (Ale Cipollini), haar Deense ploeggenote Amalie Dideriksen en Charlotte Becker (Hitec) en soleerde op de bult van het TDBP met het naderende WK in Innsbruck voor de boeg voor de laatste keer in haar regenboogtrui naar de overwinning. Het was met twee overwinningen van Amalie Dideriksen de derde overwinning op rij voor de wereldtopformatie van Danny Stam. 'Het teamwork bij Boels-Dolmans is bijzonder groot, het elkaar gunnen van de overwinning ook', geeft Chantal Blaak, die met een marge van drie minuten virtueel nog in de leiderstrui reed, aan dat dit de grote drijfveer is van de ploeg. 'Ik ben heel erg blij met deze overwinning. Ik zat aanvankelijk mee in de (lange) ontsnapping om druk te geven aan Annemiek van Vleuten (leidster algemeen klassement, DR) omdat er binnen ons team ook nog kansen voor de eindzege lagen voor Anna van der Breggen, Amy Pieters en Megan Guarnier. De taak in de ploeg was dus te blijven rijden. Ik voelde me in de finale nog heel goed. Dat je na een mooie periode in de allerlaatste wedstrijd in de regenboogtrui vooruit kan blijven is heel mooi en apart. Dat ik vooruit kon blijven was ook het goede werk van Amelie en verder daarachter van Amy. Dat gaf vertrouwen. Desondanks waren de laatste tien kilometers na zo'n dag best zwaar', aldus Chantal Blaak.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant