Afbeelding
Foto: stock

Nachtvorst op komst

Actueel 1.274 keer gelezen

De meteorologische zomer komt vandaag tot een einde en de zomer van 2018 is in vrijwel het hele land de warmste ooit, sinds het begin van de metingen.

Met een gemiddelde temperatuur van 19 graden verstoot deze zomer in De Bilt de zomer van 2003 van zijn eerste plek, met daar toen een gemiddelde temperatuur van 18,7 graden. Op sommige plaatsen zoals bijvoorbeeld in Vlissingen komt de zomer van 2018 op een tweede plaats uit en staat de zomer van 2003 nog net aan kop. De zomer is zo'n twee graden warmer verlopen dan normaal. Ook gaat de zomer van 2018 de boeken in als zijnde zeer droog en zeer zonnig, maar hierin worden geen records gebroken.

Vannacht nachtvorst
Vanaf morgen start voor meteorologen de weerkundige herfst. Deze lijkt koud te beginnen, want komende nacht kan het landinwaarts afkoelen tot rond een graad of vijf en zelfs een graadje vorst aan de grond is niet uitgesloten. Na die koude nacht volgt een aangenaam weekend met veel zon en wat hogere temperaturen. Volgende week blijft de temperatuur op peil, wel kan er misschien een enkele keer een regen- of onweersbui vallen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant