Afbeelding
Foto: PvdA

Jeugdfonds Sport en Cultuur en PvdA helpen kinderen in Nissewaard meedoen

Actueel 208 keer gelezen

Uw kind wil graag sporten, op muziekles, streetdance, schilderen of aan theater doen maar er is te weinig geld om het lidmaatschap te betalen. Om u te helpen het voor de kinderen toch mogelijk te maken mee te doen werkt de gemeente Nissewaard sinds 2017 samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. In Nissewaard helpt het Jeugdfonds kinderen van ouders die een inkomen hebben tussen 110% en 130% van de bijstandsnorm. Voor alleenstaande ouders geldt hierbij een netto maandinkomen tussen € 1.091,21 en € 1.295,52. Voor echtparen (met kinderen) geldt een netto maandinkomen tussen € 1.556,02 en € 1.850,75.

Zo kan uw kind meedoen!

U kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig zoals de leerkracht, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. Intermediairs weten aan welke voorwaarden de aanvraag moet voldoen. Om de stap naar een aanvraag zo makkelijk mogelijk te maken is PvdA raadslid Thérèse van Wassenaar ook intermediair voor het Jeugdfonds. Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunt u zich melden bij de PvdA Nissewaard door een mail met uw contactgegevens te sturen naar pvda@nissewaard.nl o.v.v. 'Aanvraag Jeugdfonds'. Thérèse neemt dan contact met u op.

Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de spelregels op www.jeugdfondssportencultuur.nl/zuid-holland

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant