Ook Jarno (10), Amy(7) en Tygo(7) vlnr, timmerden een prachtig hut.
Ook Jarno (10), Amy(7) en Tygo(7) vlnr, timmerden een prachtig hut. Foto: Foto-OK.nl

Lekker zagen en timmeren door jong en oud in Hekelingen

Actueel 929 keer gelezen

Hekelingen – Voor het tweede achtereenvolgende jaar werden er vandaag hutten gebouwd op het speelveld aan de Emmalaan in Hekelingen. Achttien jonge inwoners van het dorp namen de hamer, spijkers en zaag ter hand om er vervolgens stevig op los te timmeren. Een enkele keer moest een pleistertje worden geplakt, maar verder bleef de EHBO kist gelukkig dicht.

Geassisteerd door vaders, moeders en vrijwilligers van de organiserende Dorpsvereniging werden vier prachtige houten huizen gebouwd. De tweejarige Bas was vanmiddag de jongste huttenbouwer. 'Ome' Henk Schipper (72), bewoner van de Emmalaan, was ook dit jaar van de partij om waar nodig assistentie te verlenen bij het timmeren. Na afloop mochten de timmerlieden boven de vuurkorf marshmallows bakken en was er heerlijke limonade.

Het huttenbouwen was de eerste activiteit die door het onlangs vernieuwde bestuur van de Dorpsvereniging werd georganiseerd. De nieuwe bestuursleden hebben nog veel meer ideeën en plannen voor nieuwe en vernieuwde activiteiten voor Hekelingen en haar inwoners. Voor een aantal van deze activiteiten staan de data al vast. Zo wordt op zaterdagavond 27 oktober griezelfeest Halloween gevierd, met een 'Trick or Treat' tocht door enkele straten in het dorp en wordt op 24 november Sinterklaas ontvangen. Op 15 december is de jaarlijkse Kerstmarkt op het Dorpsplein en rond diezelfde tijd staat een busreis naar de Kerstmarkt in Valkenburg op het programma. 

Om activiteiten te kunnen organiseren en realiseren roepen bestuursleden, Corrine, Erica, Joke en Herman alle Hekelingers op om lid te worden van de Dorpsvereniging, zodat dit ook financieel mogelijk wordt. Het lidmaatschap bedraagt € 11,00 per gezin per jaar. Aanmelden kan door een mail te sturen naar dorpsvereniging-hekelingen@hotmail.com of op Emmalaan 18 in Hekelingen een aanmeldingsformulier af te halen en in te vullen.

Ook zijn de bestuursleden van de Dorpsvereniging Hekelingen dringend op zoek naar meer vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie van de activiteiten. Heeft u suggesties voor de al geplande evenementen of nieuwe ideeën laat dit dan ook weten. Aanmelden hiervoor kan eveneens via het bovengenoemde emailadres.

Aan verzoeken vanuit het dorp om het Halloweenfeest nog groter aan te pakken kan helaas dit jaar nog niet worden voldaan, meldt het nieuwe bestuur. 'Om dit verder uit te bouwen hebben we meer vrijwilligers nodig. Met name mensen met het diploma (evenementen)verkeersregelaar en EHBO'ers', vertelt secretaris Erica van der Spoel. Binnenkort wordt huis-aan-huis aangebeld om nog meer leden te werven.  

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant