Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Vervangen omloopwielen Botlekzijde Botlekbrug

Verkeer 353 keer gelezen

Rijkswaterstaat vervangt dit jaar de omloopwielen van de Botlekbrug. Na vervanging van de omloopwielen aan de Perniszijde in het voorjaar zijn nu de 32 omloopwielen van het hefdeel aan de Botlekzijde aan de beurt. De aannemer begint hier deze maand mee. Het vervangen van de omloopwielen die op 50 meter hoogte zitten, gebeurt met een mobiele hijskraan. Met een dieplader worden de wielen aan- en afgevoerd.

Begin augustus is de oostelijke vaargeul van de Oude Maas bij de Botlekbrug in gebruik genomen. Het oostelijk brugdeel (Perniszijde) zal nu ook worden geheven. Ter voorbereiding vinden komend weekend testen plaats. Hierdoor is de Botlekbrug voor het autoverkeer en voor (brom)fietsers en voetgangers afgesloten van zaterdag 4 augustus 03.00 uur tot zondag 5 augustus 02.00 uur

Afsluitingen autoverkeer
De Botlekbrug is voor het wisselen van de omloopwielen in augustus voor het autoverkeer afgesloten van:
Zaterdag 11 augustus 03.00 uur tot zondag 12 augustus 02.00 uur
Woensdag 22 augustus 22.00 uur tot donderdag 23 augustus 02.00 uur
Vrijdag 24 augustus 22.00 uur tot zaterdag 25 augustus 02.00 uur
Dinsdag 28 augustus 22.00 uur tot woensdag 29 augustus 02.00 uur
Vrijdag 31 augustus 22.00 uur tot zaterdag 1 september 02.00 uur

Afsluitingen (brom)fietsers en voetgangers
De Botlekbrug is voor het wisselen van de omloopwielen in augustus voor (brom)fietsers en voetgangers afgesloten van:
Zaterdag 11 augustus 03.00 uur tot zondag 12 augustus 02.00 uur
Maandag 20 augustus 06.00 uur tot zaterdag 1 september 02.00 uur

Deze maand vindt ook een nacht regulier onderhoud aan de brug plaats. Hiervoor is de brug afgesloten voor auto's, (brom)fietsers en voetgangers afgesloten van woensdag 15 augustus 22.00 uur tot donderdag 16 augustus 05.00 uur

Omleiding autoverkeer
Het autoverkeer kan gebruik maken van de Botlektunnel. Verkeer van en naar Hoogvliet kan ook omrijden via de Spijkenisserbrug. Voertuigen met gevaarlijke stoffen worden omgeleid via de Eilandenroute.

Omleiding (brom)fietsers en voetgangers
Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Spijkenisserbrug en Hartelbrug. De omleiding wordt met gele borden aangegeven en op www.rijkswaterstaat.nl/Botlekbrug staat onder Hinder en Maatregelen een factsheet met de omleidingsroute.

Hinder scheepvaart
Door het wisselen van de omloopwielen ondervindt ook de scheepvaart in augustus hinder.

Altijd op de hoogte van werkzaamheden met gratis sms-service Rijkswaterstaat
Door BBRUG AAN te sms'en naar 3669 kunt u zich aanmelden voor de gratis sms-service zodat u direct op de hoogte bent van (langdurige) afsluitingen van de Botlekbrug en stremmingen van de Oude Maas en indien mogelijk u reis kunt aanpassen of uitstellen.

Meer informatie
Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/Botlekbrug en in de berichten aan de scheepvaart die staan op www.vaarweginformatie.nl. Ook kan gebeld worden met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant