Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Inwoners dragen ideeën aan voor aantrekkelijker stadscentrum

Actueel 665 keer gelezen

Spijkenisse – Hoe maken we het stadscentrum gezelliger? Dat was de vraag die wethouder Soeterboek onlangs stelde aan inwoners van Nissewaard. Op de gemeentesite en facebook plaatste hij onderstaande oproep: 'U heeft vast weleens gedacht toen u op vakantie was 'dit is leuk of gezellig, dit moeten wij ook hebben in ons centrum'. Bijvoorbeeld leuke kunst, mooie bloembakken of een bijzondere boom. Neem dit jaar van deze bijzondere plek een foto, plaats deze op het Facebookevenement en maak kans op een kaartje voor een voorstelling in Theater de Stoep. Door dit te doen helpt u ons met ideeën om het centrum gezelliger te maken.'

Gistermiddag was de wethouder samen met Ad Dekkers, voorzitter van het centrum management, BIZ centrum manager Dennis Houkes en enkele medewerkers van de gemeente Nissewaard op het Uitplein in het centrum aanwezig, in de hoop daar antwoorden op te krijgen.

De oproep was niet aan dovemans oren gericht, want heel wat betrokken inwoners kwamen langs bij de informatiestand om hun ideeën kenbaar te maken. Op een enquêteformulier kon worden ingevuld wat de wensen en ideeën zijn, wat goed of juist niet goed is aan het huidige centrum, waar inwoners trots of juist niet blij mee zijn ect. Daarnaast werd de mogelijkheid geboden om in gesprek te gaan met de wethouder en andere medewerkers van de gemeente en de ondernemersvertegenwoordigers.

De gemeente stelde enige tijd geleden het beleidsplan 'meer bomen, meer groen' op. In deze meer jaren visie worden dertien verbeterpunten voor het stadscentrum genoemd. De gemeente Nissewaard gaat samen met ondernemers en andere betrokkenen van het stadshart kijken of de door de inwoners aangedragen ideeën hierin meegenomen en uitgevoerd kunnen worden. Wellicht worden eerst pilots opgezet om dingen uit te proberen.

Aanstaande zaterdag is er nogmaals gelegenheid om uw ideeën voor het aantrekkelijker maken van het stadshart kenbaar te maken. Tussen 13.00 en 15.00 uur is wethouder Soeterboek opnieuw in de Uitstraat aanwezig om uw menig te horen en met u in gesprek te gaan.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant