Afbeelding
Foto: M. de Haas

Hoe zit het met uw 'Nissewaard' gevoel?

Actueel 382 keer gelezen

U bent in het buitenland op vakantie en spreekt een groep Nederlanders. Zij vragen waar u vandaan komt. Wij vroegen de deelnemers van Tip Nissewaard naar hun reactie.

Het merendeel geeft het eigen dorp aan, slechts 10% noemt de gemeente Nissewaard. Opvallend is dat maar liefst 27% aangeeft uit een gemeente in de buurt van Rotterdam te komen.

Voor 66% van de deelnemers geldt dat de woning hen aan de gemeente bindt, daarnaast zeggen velen dat familie een reden is om in de gemeente te wonen, net als werk. Velen zijn tevreden, bijna een kwart is er zelfs trots op om in Nissewaard te wonen. Degenen die absoluut niet trots zijn op de gemeente geven als reden o.a. aan dat er vreemde besluiten genomen worden en dat de PVV vertegenwoordigd is in de gemeenteraad. Voor een van de deelnemers zelfs reden om in Rotterdam te bevallen. Het Bernissegebied en de kleine kernen (het oude Bernisse) worden regelmatig genoemd als mooie plekjes in de gemeente, net als de polders, het Mallebos en de Maasboulevard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant