Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Klarinet spelende melkboer veroverde Tony’s hart

Actueel 375 keer gelezen

Zuidland – Gisteren was het 70 jaar geleden dat echtpaar Slagmoolen-Lugtenburg in Schiedam in het huwelijk trad. Burgemeester Salet feliciteerde vanmorgen het platina bruidspaar, dat sinds begin maart in Bernissesteyn woont.

Tony Lugtenburg en Chris Slagmoolen zagen beiden in Schiedam het levenslicht, respectievelijk 90 en 95 jaar geleden. Chris was melkboer en kwam als zodanig ook bij de moeder van Tony aan de deur.  Hij trof zijn latere echtgenote een keertje toen ze net thuis kwam en was gelijk verkocht. 'Toen we elkaar de volgende keer tegenkwamen vroeg hij me om een zoen en zo is het gekomen', vertelt mevrouw Slagmoolen. Na vier jaar verkering werd er getrouwd. Het paar kreeg twee zoons en een dochter en heeft inmiddels vijf klein- en zes achterkleinkinderen.

Meneer Slagmoolen ging een jaar voordat hij trouwde bij Shell als leerling-laborant aan de slag, werkte zich op tot hoofdlaborant en ging op 60-jarige leeftijd met pensioen. Naast zijn vrouw was klarinet spelen zijn tweede grote liefde. Tot drie jaar geleden bespeelde hij het instrument bij diverse muziekverenigingen. Mevrouw Slagmoolen zong in koren. Tony en Chris hebben heel lang gekampeerd. Eerst met de tent en later met de caravan. Pas drie jaar geleden stopte Chris met autorijden en lukte het naar de caravan gaan ook niet meer.

Hoe het platina paar in Spijkenisse en uiteindelijk in Zuidland terecht kwam en wat ze in 70 jaar huwelijk zoal meemaakten, leest u morgen in de papieren editie van Groot Nissewaard. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant