Met een AED kunnen levens worden gered.
Met een AED kunnen levens worden gered. Foto: stock

LOB stelt vragen over beschikbaarheid van AED's

Politiek 292 keer gelezen

Abbenbroek - Onlangs werd er voor een jongetje uit Abbenbroek 112 gebeld, vanuit de meldkamer van 112 werd gevraagd of er een AED aanwezig is in deze kern. De ouders van dit jongetje waren hier niet van op de hoogte.

Bij navraag door Wilma Schout van LOB, blijkt er een AED te zijn bij het Dorpshuis, de voetbalvereniging, de tennisvereniging, de schietvereniging en het kantoor van de Zes Kernen. In geval van nood, buiten openingstijden van deze panden, zijn deze plaatsen niet openbaar toegankelijk. Een openbaar toegankelijke AED zou naar de mening van de fractie van de LOB levens kunnen redden, zeker in combinatie met het regelmatig aanbieden van reanimatiecursussen georganiseerd in de wijken en kernen.

De fractie van LOB heeft schriftelijk gevraagd of de gemeente Nissewaard op de hoogte is van alle plaatsen waar een AED hangt in alle wijken en kernen en zo ja, of deze informatie goed toegankelijk voor al haar inwoners. Ook wil LOB weten of deze informatie toegankelijk is voor alle hulpdiensten, of de gemeente Nissewaard voornemens is om op (korte) termijn openbaar toegankelijke AED's te plaatsen in al haar wijken en kernen en om reanimatiecursussen te organiseren voor haar inwoners.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant