Afbeelding

Elektrisch rijden goedkoper dan benzine of diesel?

Algemeen 127 keer gelezen

Elektrisch rijden is in opmars. Toen het elektrisch rijden nog nieuw was, was dit te duur voor normale mensen. Het was echt een dingetje voor de enkele rijken die indruk wilden maken met de nieuwste gadgets en met de laatste trends mee wilden gaan. Gelukkig is hierin al veel veranderd. Mede door de stimulans van de overheid is elektrisch rijden nu heel betaalbaar. En dat is maar goed ook, want elektrisch rijden is toch een stuk duurzamer dan de gewone benzine auto en we willen graag allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst.

Elektrische auto's zijn goedkoper in verbruik
In de aanschaf is de elektrische auto vaak iets duurder, hoewel dit verschil al sterk verkleind is door subsidies van de overheid.  In verbruik kun je op elektrisch rijden echter al een hoop geld en energie besparen. Vooral als je de elektrische auto zelf thuis oplaadt, met behulp van zonnepanelen kun je een hoop geld besparen op de brandstofkosten. Ook de motor slijt een stuk minder snel, waardoor je ook nog eens minder onderhoudskosten hebt. Verder hoef je geen wegenbelasting te betalen en heb je een lagere bijtelling. Wil je ook je bijdrage leveren aan een groenere toekomst zonder dat het veel kost, ga dan elektrisch rijden.

Wat te doen met je oude auto in Zuid-Holland?
Je bent geïnteresseerd geraakt in het elektrisch rijden. Je hebt nu een behoorlijk oude en vervuilende auto en je wilt eigenlijk toch ook wel het milieu een handje de goede kant op helpen. Maar hoe pak je dit aan, krijg je eigenlijk nog wel iets voor je oude auto? Wie heeft er nu belang bij zo'n roestbak. De autosloperij biedt uitkomst. De autosloop heeft vaak nog een leuk bedrag over voor wat jij ziet als een totaal afgereden auto. Je kunt eenvoudig online de waarde van je auto bepalen en de autosloperij haalt de auto gratis bij je huis op.

Door gebruik te maken van een autosloperij bij jou in de buurt wordt je oude auto ook nog eens op een duurzame manier gerecycled. Als je de auto aan een garage verkoopt heb je de kans dat deze de auto nog weer de weg opsturen. Maar nu wordt de auto zorgvuldig gedemonteerd en alle onderdelen die nog in prima staat zijn krijgen een tweede leven.

Uit de krant

Uit de krant