Naast advocaat en mediator is Luisa ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Foto: Foto-OK.nl
Naast advocaat en mediator is Luisa ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-OK.nl
ondernemer in beeld

Luísa Baltazar de Seixas

Actueel 789 keer gelezen

Spijkenisse - Luísa Baltazar de Seixas werkte als advocate in het centrum van Spijkenisse. Tijdens haar zwangerschapsverlof gaf haar werkgever aan dat hij alleen verder ging. Luísa besloot om de stap te wagen en zelfstandig een kantoor te beginnen. Sinds twee maanden houdt ze kantoor op de Maaswijkweg 7 in Spijkenisse.

Na haar middelbare schoolperiode ging Luísa naar de HES, waar ze haar propedeuse haalde en vervolgens ging ze rechten studeren. 'Ik wilde eerst eigenlijk rechter worden', vertelt ze. Alleen tijdens haar stages op zowel een advocatenkantoor als op de rechtbank, veranderde dat idee. 'De advocatuur is voor mijn gevoel dynamischer en je kunt veel meer voor de mensen doen. Je hebt een actieve rol.' In eerste instantie trok het arbeidsrecht, maar nadat ze kennis had gemaakt met het personen- en familierecht, besloot ze zich helemaal op dat gebied te storten. 'Het is meer dan alleen echtscheidingen juridisch begeleiden. U kunt bij mij ook terecht voor ontbindingen van een geregistreerd partnerschap, beëindiging van samenleving, alimentatiezaken, gezag- en omgangsgeschillen, het opstellen van een ouderschapsplan, boedelscheidingen, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, pensioenkwesties, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen.' Ook is zij bijzondere curator, dat wil zeggen dat zij door de rechter gevraagd kan worden om advocaat te worden voor kinderen die klem zitten tussen hun ouders.

Luísa is aangesloten bij de vFAS (vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators). Naast advocaat is ze ook mediator. 'Indien het nodig is bij een echtscheiding gaan we naar de rechter, maar het is voor de mensen veel prettiger, zeker als ze in overleg besluiten om uit elkaar te gaan, om met hulp van een deskundige derde gezamenlijk de zaken te bespreken en vast te leggen. Niemand zit immers op een vechtscheiding te wachten.' Mediation is daarnaast sneller, goedkoper en je staat achter de genomen besluiten want die heb je gezamenlijk genomen. Bij een gerechtelijke procedure ben je afhankelijk van het oordeel van de rechter. Voor Luísa is het een interessant gebied: 'Je begeleidt mensen die een moeilijke tijd meemaken en probeert hen die tijd positief af te laten sluiten. Ze moeten er niet negatief en zwartgallig op terug kijken.'

Sinds 2017 is Luísa tevens Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Een vreemde combinatie? Luísa vindt van niet. 'Je bent ook op dat gebied bezig om mensen te verbinden.' Elf jaar geleden werkte ze op een advocatenkantoor, waarvan een van de vennoten ook Babs was. Dat leek haar wel wat. 'Ik vind het leuk om mensen samen te brengen, te horen waarom ze voor elkaar kiezen. In dit geval maak ik een mooi deel van hun leven mee.' Het maakt haar dagen ook afwisselend. Zo zit ze 's morgens op de rechtbank voor een echtscheiding en 's middags verbindt ze een paar in de echt.

Er zijn veel manieren om uw echtscheiding dan wel andere geschillen te regelen. De keuze is aan u, maar zorg wel dat u het goed regelt. Een kennismakingsgesprek met Luísa is altijd kosteloos. Zij kan u ook vertellen wat de kosten ongeveer zijn. Als u recht heeft op gesubsidieerde rechtshulp, dan kost mediation u in veel gevallen slechts € 53,00.
Wilt u meer weten? Bel of mail Luísa: 0181 – 442 276 en info@baltazaradvocatuur.nl Of kijk op www.baltazaradvocatuur.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant