Afbeelding
Foto: pixabay.com

Met de Waterbus van Spijkenisse naar het Haringvliet

Actueel 2.312 keer gelezen

De Waterbus stopt ook dit jaar weer in Spijkenisse. Na de stops om 11.10 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag vaart de Waterbus naar het Haringvliet.

Op donderdag doet de Waterbus daarna een aantal keren Tiengemeten en Willemstad aan, om dan weer om 17.30 uur aan te meren in Spijkenisse.

Op de andere dagen vaart de Waterbus een aantal rondjes Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis en Tiengemeten. Aan het einde van de dag stopt de Waterbus weer om 18.20 uur in Spijkenisse.

De aanmeerplaats van de Waterbus is bij het Rhoonsveer aan de Kerkhofsdijk, vlakbij de  Beerenplaat. Je kunt hier heel gemakkelijk naartoe ­etsen. De auto parkeren is hier ook mogelijk.

Op en langs het Haringvliet is genoeg te beleven op een dag. Tiengemeten biedt voor het hele gezin een mooi dagje uit. Voor de kinderen is er een grote natuurspeelplaats, en voor de allerkleinsten een Ukkie-eiland. Ook is het mogelijk om het leefgebied van de bever onder begeleiding van een boswachter te bezoeken.

In Stellendam is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de zeehondenopvang A Seal. Ook de beroemde visserij met de eigen visafslag is de moeite waard om te bezoeken.

Willemstad is een oude vestingstad met forten en kerken. De horecavoorzieningen en de mooie uitzichten geven een heerlijk gevoel van vrijheid.

Ook Hellevoetsluis biedt genoeg voor een dag vertier. Ontdek bijvoorbeeld de historische Vesting.

En in Middelharnis kan je gezellig winkelen en in de oude gezellige haven een terrasje pakken.

De ­fiets mag gratis mee op de Waterbus en is ideaal om de vele mooie plekjes rond het Haringvliet te ontdekken.

Voor natuurtips, download het 'Ontdek het Haringvlietboekje' op www.haringvliet.nu of bekijk de interactieve kaart van het Haringvliet. Begin juli is een 2018 versie beschikbaar die wordt uitgedeeld op de Waterbus.

De actuele vaartijden van de waterbus zijn te vinden op www.waterbus.nl/haringvliet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant