Afbeelding
Foto's: PR

3e Brielse Meer Spektakel belooft waar festijn te worden!

Actueel 1.416 keer gelezen


Regio - Op zaterdag 23 en zondag 24 juni a.s. organiseren de ondernemers rond het Brielse Meer voor de derde keer een maritiem/recreatief spektakel op en rond het Brielse Meer. Met het Brielse Meer Spektakel wordt dit prachtige gebied extra op de kaart gezet als recreatie / (water)sport / fiets / wandelgebied en laten alle deelnemers de regio graag nader kennis maken met het Brielse Meer. Op vrijdag wordt afgetrapt met een vlootschouw en vuurwerk. Er is voor elk wat wils, van jong tot ouder!

Het evenement heeft een dagvullend programma van 10.00 tot 18.00 uur op de diverse, deelnemende locaties. Na 18.00 uur krijgt het Brielse Meer een vervolg bij de diverse campings, verenigingen, jachthavens en horeca-gelegenheden. Sommige locaties zullen op zondag hun activiteiten voortzetten.

Wat kunnen bezoekers verwachten?
Zeildemonstraties en -clinics, gratis zeilles door Isail bij Camping de Krabbeplaat, OPEN HUIS op heel veel locaties, incl. muziek, duurzaamheid en innovatie op en rond het water, diverse educatieve en sportieve (water)spelen voor kinderen (gratis), huurmogelijkheden van waterfietsen, sloepen, kano's, (elektrische) fietsen enz., demonstraties oude, maritieme ambachten bij Camping De Krabbeplaat (netten breien, zeil maken, manden maken, hout draaien, het maken van scheepsmodellen, ambachtelijk kralen breien en klompjes pimpen voor kinderen enz.), aanwezigheid Reddingsbrigade Hellevoetsluis op vrijdagavond, BMS-arrangementen voor lunch/borrel/diner bij diverse horeca zoals Brasserie LIME, Brasserie Nautica en StrandcaféDe Meiden (reserveren wordt aangeraden), Ultimate Ski & Wake 2018 Watersport Event bij Paviljoen Breezze op zaterdag én zondag, Floating Party & DJ op zaterdag 23 juni vanaf 12.00 uur bij het water en vanaf 16.00 uur op het terras bij Breezze, incl. live muziek, infostand De Duinhuisjes bij Watersportcentrum Brielle/het Geuzenveer, historische invalshoek met uitleg bij De Stenen Baak en rondleiding door gidsen tussen het centrum van Brielle en het Brielse Meer en nog veel meer!

Kom langs in de LIVE uitzending door LINQ Media
r

LINQ Media gaat rechtstreeks uitzenden vanaf de locatie van Waterski.nl bij Camping De Krabbeplaat. Bezoekers die zelf wat willen komen vertellen over het Brielse Meer en het spektakel zijn daar van harte welkom. Het team van LINQ media zal bovendien alle deelnemende locaties bezoeken om rechtstreeks verslag te doen van alle activiteiten

Geuzenschip de Prince Admirael vaart ook zaterdag de 23e juni op het Brielse Meer
Het befaamde Geuzenschip de Prince Admirael voert dit jaar niet alleen de vlootschouw aan op vrijdagavond, maar vaart zaterdag a.s. ook een aantal keer op het Brielse Meer: van 10.30 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 16.30 uur. De kosten bedragen slechts 3 euro per persoon en vertrek/aankomst is in de buurt van Café Dixi. De bemanning kan natuurlijk alles over het Geuzenschip vertellen.


De Bugsier 5 verzorgt zaterdag én zondag rondvaarten incl. bezichtiging
De Bugsier 5 gaat special voor geïnteresseerden diverse rondvaarten verzorgen op zaterdag én zondag vanaf hun ligplaats bij Marina Port Brielle. Bij genoeg animo wordt er een rondje Brug, haven Brielle en retour ligplaats gevaren, met volop gelegenheid tot bezichtiging. Aanvang steeds op het hele uur van 11.00 tot 16.00 uur.



 

De Gidsengroep Brielle steekt van wal op zaterdag 23 juni a.s.
Op zaterdag 23 juni a.s. varen zij met een sloep vice versa tussen de Zeven huizen, Slagveld 56, vanaf het zgn. WASTRAPJE naar de Stenen Baak. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur.
Vertrek: 11.00, 14.00 en 16.00 uur
Toegang gratis, Aanmelden direct bij de sloep, maar vol is vol!

OPEN HUIS bij vele deelnemers
Dit jaar is ervoor gekozen om de focus van alle activiteiten te laten plaatsvinden bij Camping De Krabbeplaat aan de Oude Veerdam 4 in Brielle (incl. Isail gratis zeilen en Waterski.nl) en Paviljoen Breezze aan de Veckhoekse Sluisweg 2 in Vierpolders (bereikbaar via industrieterrein Seggelant), incl. Ultimate Ski & Wake. Tijdens vorige edities werd namelijk duidelijk dat bezoekers de activiteiten niet allemaal konden bezoeken door de grootte van het gebied. Alle deelnemers houden wel OPEN HUIS en verwelkomen bezoekers met open armen voor een rondleiding of uitleg. Kijk voor de deelnemende partijen op www.brielsemeerspektakel.nl

GRATIS kennis maken met zeilen via iSail!
Tijdens het Brielse Meer Spektakel kan de jeugd van 7 tot 15 jaar gratis kennismaken met zeilen in een Optimist of Kielboot. Zeilervaring is niet nodig, alleen een zwemdiploma. Isail zorgt voor een zwemvest. Deelnemers zijn zaterdag a.s. van 09.00 tot 18.00 uur van harte welkom op Camping De Krabbeplaat. Zeker zijn van een plaatsje? Aanmelden kan via ikwilhetwaterop@zeilschoolisail.nl - maar kan ook op de dag zelf!


Ook Molecaten Park Kruininger Gors heeft OPEN HUIS voor geïnteresseerden
Net zoals tijdens vorige edities is Molecaten Park Kruiniger Gors weer een van de kartrekkers achter het Brielse Meer Spektakel. Zaterdag en zondag zijn geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te komen nemen op dit vrolijke vakantiedorp aan het Brielse Meer. Er zijn nog plaatsen beschikbaar en de faciliteiten zijn geweldig en divers, dus vraag naar de mogelijkheden. Er zijn ook ligplaatsen voor kleine boten en een trailerhelling met directe toegang tot het meer. Naast vaste staanplaatsen kunnen er huurcaravans of chalets worden huren; ideaal voor een vakantie, weekendje weg of familie bezoek op het gezellige Kruininger Gors.

KOM OP DE FIETS en steek over naar de noordzijde met het Geuzenveer
Vanaf 1 april jl. vaart het Geuzenveer met een nieuwe eigenaar, die mensen ook graag laat kennismaken met Watersportcentrum Brielle, dat naast het Geuzenveer ligt. Daar kunnen geïnteresseerden terecht voor de verhuur van stalen roei-/motorboten, waterfietsen, kayak's, SUP-boards en natuurlijk het terras aan het water met een E-Bike oplaadpunt, WIFI, een heerlijk ijsje en nog veel meer.


Kijk voor meer info en de deelnemende locaties op www.brielsemeerspektakel.nl en op facebook/Brielse-Meer-Spektakel of Twitter/BMSpektakel.

 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant