Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Scholieren uit kernen fietsen verkeersexamen

Actueel 556 keer gelezen

Abbenbroek – Vanmorgen 'toeterde' wethouder Igor Bal de eerste deelnemers aan het praktische verkeersexamen van basisscholen uit Zuidland, Abbenbroek, Oudenhoorn, Heenvliet en Geervliet weg. Cem (1), Pelle (2), Ryan (3) en Tom (4) van obs Markenburg uit Geervliet waren de eersten die van start gingen. Om te ervaren wat er allemaal bij het verkeersexamen komt kijken, fietste de wethouder zelf ook een stukje mee.

Het is het negende achtereenvolgende jaar dat scholieren uit Nissewaard deelnemen aan het praktisch verkeersexamen. De circa 30 minuten durende route die vanmorgen gereden werd leidde door Abbenbroek en Heenvliet. Er deden 95 scholieren mee van de scholen De Hoorn uit Oudenhoorn, De Aanwas en De Vlasbloem uit Zuidland, Merula uit Heenvliet, De Vliegerdt uit Abbenbroek en de Markenburgschool uit Geervliet. Hulp(groot)ouders zaten langs de route opgesteld om de verkeersverrichtingen van de 10-, 11- en 12-jarige kinderen te beoordelen. Het examen wordt door gemeente en de scholen samen georganiseerd. De organisatie bedankt alle vrijwilligers die meehielpen. Het wordt wel steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden voor de beoordeling langs de route. 

De scholieren fietsen zowel in hun eigen school- en leefomgeving als in voor hen minder bekend terrein. Punten waar op gelet wordt zijn: richting aangeven en over de schouder kijken, goed rechts fietsen, maximaal met twee naast elkaar fietsen en het goed toepassen van de verkeersregels in de praktijk. Al eerder legden de leerlingen het landelijk schriftelijk verkeersexamen af om te toetsen hoe het zit met kennis wat betreft verkeersregels en verkeersborden. Tijdens het praktisch examen moest deze kennis in de praktijk worden toegepast. De fietsen van de scholieren werden vooraf op eventuele mankementen (remmen, verlichting e.d.) gekeurd.

Ook in Spijkenisse fietsen groep zeven leerlingen in de komende weken een examenroute om hun vaardigheden in het verkeer te laten toetsen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant