Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Cultuur in Nissewaard verdient meer dan een 50e plaats

Actueel 488 keer gelezen

Afgelopen week was in het nieuws dat Nissewaard het niet goed doet op het gebied van cultuur. In de Cultuurindex  van de Atlas voor Gemeenten eindigde Nissewaard op de 50e plaats. Deze uitslag zorgde bij PvdA Nissewaard voor verbazing. 'We hebben een prachtig theater, een fantastische bibliotheek, een jaarlijkse kunstroute en  meerdere festivals',  zegt PvdA raadslid Kim van de Kant. 'Het theater draait goed en heeft voor het komende seizoen al weer 25 % meer kaarten verkocht dan in dezelfde periode vorig seizoen.'

Voor het lijstje van de Atlas voor Gemeenten wordt ook gekeken naar erfgoed en musea en daar scoort Spijkenisse als vrij jonge stad niet hoog. Maar in de andere kernen van Nissewaard, zoals Geervliet en Heenvliet, is historie in ruime mate aanwezig. Denk aan de oude panden, het dorpsplein en de ruïne van Ravesteyn.

De PvdA hoopt dat er voldoende aandacht voor cultuur en erfgoed  blijft bestaan in Nissewaard. Want wat Nissewaard heeft aan cultuur en erfgoed moet gekoesterd worden en is iets om trots op te zijn.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant