De WoonWijzerWinkel bezoekt nu ook de kernen.
De WoonWijzerWinkel bezoekt nu ook de kernen. Foto: Foto-OK.nl

Werk aan de Woning campagne van start in Geervliet, Abbenbroek en Heenvliet

Actueel 342 keer gelezen

Samen met de Woonwijzerwinkel start de gemeente de campagne Werk aan de Woning in Geervliet, Abbenbroek en Heenvliet.

De campagne is er op gericht is om de woongebieden in onze gemeente aantrekkelijk te houden. Woningeigenaren worden met acties geïnformeerd over de mogelijkheden om hun huis te verbeteren en te verduurzamen. Een groot deel van de woningvoorraad in Nissewaard is aan het verouderen. Corporaties maken flinke slagen als het gaat om het verbeteren van huurwoningen. Particuliere eigenaren kunnen hier ook stappen in nemen, vooral als het gaat om het verduurzamen van de woning.

Een van de acties is het bezoek van de WoonWijzerWagen aan de kernen. Dit is het mobiele filiaal van de WoonWijzerWinkel. Deze winkel is het officiële energieloket van 24 aangesloten gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden, waaronder ook Nissewaard. In een grote showroom op de Rotterdamse Heijplaat kan men alles vinden op het gebied van verduurzaming van woningen en krijgt er onafhankelijk advies. De WoonWijzerWagen staat op de volgende dagen in Geervliet, Abbenbroek en Heenvliet:

Woensdag 6 juni                                 14.00 – 18.00 uur         S.C.C. De Haveling, Geervliet

Donderdag 7 juni                                 14.00 – 18.00 uur         SPAR Robbemont, Abbenbroek

Vrijdag 8 juni                                         14.00 – 18.00 uur         Boodschappencentrum Heenvliet

Zaterdag 9 juni                                 09.00 – 13.00 uur         Boodschappencentrum Heenvliet

Daarnaast wordt er een Duurzaamheidsmarkt gehouden op woensdag 13 juni, van 19.30 tot 21.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum De Haveling, Prinses Julianaplein 1, in Geervliet. Bij deze informatiemarkt zijn verschillende partijen aanwezig om informatie te geven over woningverbetering zoals de financiering ervan, mogelijkheden bij erfgoed en advies over maatregelen. Voor het verduurzamen van monumenten of woningen binnen een beschermd stads- of dorpsgezicht kunnen overigens andere regels gelden. Deze zijn te vinden op www.nissewaardwoont.nl/verduurzaming.

De WoonWijzerWagen en de Duurzaamheidsmarkt is voor iedereen toegankelijk, dus ook als men niet in de betreffende kernen woont.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant