De petitie werd in november vorig jaar op ludieke manier overhandigd, maar het lachen is de inwoners inmiddels wel vergaan.
De petitie werd in november vorig jaar op ludieke manier overhandigd, maar het lachen is de inwoners inmiddels wel vergaan. Foto: Foto-OK.nl

Geervliet gaat ten onder door het spitsverkeer

Actueel 1.015 keer gelezen

Spijkenisse/Geervliet - Laat het college zich uitspreken over de intentie die ze heeft. Wil ze luisteren naar de inwoners en hen tegemoetkomen of kiest ze er voor om het verkeer door de dorpskern te laten gaan waardoor Geervliet het zelfde lot ondergaat als Nieuwesluis en Blankenburg?

Deze hartenkreet klonk vanmorgen bij de hoorzitting over het spitsverkeer in Geervliet. 

Ruim 98% van de inwoners heeft de petitie 'Spitsverkeer niet in Geervliet' ondertekend. In deze petitie vragen ze de Toldijk tijdens de spits af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, handhaving van de 30 km zone en het handhaven van het vrachtwagenverbod.Dat laatste verzoek is door het college gehonoreerd, maar er wordt niet gehandhaafd. De twee eerste verzoeken zijn afgewezen en daartegen hebben de bewoners bezwaar gemaakt. De bezwaarschriftencommissie heeft in een hoorzitting de bewoners en de gemeente aangehoord en gaat nu een advies opstellen richting het college.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant