Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Zinnia Sterrenhof eerste duurzame bloemist in Spijkenisse

Actueel 1.519 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag feliciteerde wethouder Igor Bal in winkelcentrum Sterrenhof,  Zinnia Bloemen & Interieurbeplanting met het behalen van het certificaat Brons voor de Barometer Duurzame Bloemist.

De bloemenspeciaalzaak is de enige bloemist in Spijkenisse en omgeving die het keurmerk van de branche organisatie FloraNL mag voeren. Een gecertificeerd bloemist heeft een duurzame bedrijfsvoering. Naast het duurzaam inkopen van bloemen en planten, wordt bij Zinnia ook gelet op zorgvuldig energiegebruik, gebruik van schonere verpakkingen en schoonmaakmiddelen, afval scheiden en wordt een 'jonge' auto gebruikt; dit alles in het kader van het maartschappelijk verantwoord ondernemen. De certificering voor de Barometer Duurzame Bloemist staat nog in de kinderschoenen. In Nederland zij momenteel slechts 30 bloemisten met het keurmerk.

Het proces om te verduurzamen is bij Zinnia heel snel gegaan. In minder dan twee maanden behaalde eigenaresse Suzanne Smol het bronzen certificaat. Suzanne opende haar winkel op het Sterrenhof vijf jaar geleden. Steeds meer letten zij en haar vier medewerksters op de keurmerken zoals MPS-A en Fairtrade. Suzanne wil  in het komende jaar het percentage duurzaam ingekochte bloemen en planten opvoeren naar 30 procent en op nog meer gebied verduurzamen, zodat daarmee het certificaat Zilver behaald kan worden. De eigenaresse die zelf al vanaf haar 15e in de bloemenbranche werkzaam is, hoopt andere bedrijven, ondernemers maar ook de gemeente te stimuleren om duurzaam te ondernemen. De nieuwe wethouder van onder andere Ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid, vertelde graag nog een keer bij Zinnia terug te komen als het volgende duurzaamheidscertificaat behaald wordt. Zinnia Bloemen & Interieurbeplanting is gevestigd op het Sterrenhof 28. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant