Spijkenisse won zaterdag redelijk eenvoudig van Scheveningen, maar moet bij Capelle zaterdag alle zeilen bijzetten.
Spijkenisse won zaterdag redelijk eenvoudig van Scheveningen, maar moet bij Capelle zaterdag alle zeilen bijzetten. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse moet alle zeilen bijzetten in slotronde

Sport 650 keer gelezen

Spijkenisse – Nog één reguliere speelronde te gaan in de derde divisie voor Spijkenisse, komende zaterdag en daarin wordt de opdracht gewoon, de drie punten pakken.

Zaterdag won de formatie van Peter Wubben thuis van Scheveningen met 2-0 (2-0), maar ook de concurrent tegen rechtstreekse degradatie ACV won, waardoor het verschil slechts één punt blijft.

In het duel met Scheveningen kwam Spijkenisse al vrij vroeg op voorsprong dankzij een fraaie treffer van Adam el Fazazi, die zijn eerste wedstrijd startte in de basis. Vervolgens was het Serginio van Axel-Dongen die voor de thee de voorsprong van Spijkenisse verdubbelde. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven.

'We kwamen heel snel op voorsprong. Daarna kreeg Scheveningen ook nog wel wat kansen en kwamen we goed weg. Toen we eenmaal op 2-0 stonden werd het minder. De tweede helft hebben we echt heel goed gecontroleerd. Omdat ACV ook heeft gewonnen moeten we volgende week nog vol aan de bak om nacompetitie tegen degradatie te bewerkstelligen. Er moet gewonnen worden', verklaarde Peter Wubben achteraf. Spijkenisse speelt het laatste reguliere duel dan op sportpark 't Slot in Capelle, dat vijf punten meer heeft en ook op een nacompetitie plek staat. Echter Capelle heeft als ONS Sneek verliest nog de kans op lijfsbehoud.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant