Sven Mijnans zag zijn ploeg verliezen van Quick Boys. Volgend jaar speelt de Spijkenisser bij Sparta. Foto: Peter de Jong

Doelpunten genoeg, maar geen winst voor Spijkenisse

Sport 1.068 keer gelezen

Spijkenisse – Veel doelpunten waren er zaterdag te bekijken op sportpark Jaap Riedijk. Spijkenisse won het duel echter niet van Quick Boys, de Katwijkse club van Dirk Kuijt, die als assistent op de bank zat, 3-5 (1-3).

Toch was het een aantrekkelijk spel op bevrijdingsdag. Al na drie minuten keek Spijkenisse tegen een achterstand aan via een treffer van Teijsse, die de grote man aan de kant van Quick Boys werd.

Na een kwart duel wist Michael van Dommelen de stand weer gelijk te trekken maar twee minuten later, was het Van Nieuwkerk die scoorde en kort voor rust werd het 1-3 door opnieuw Teijsse. Na rust leek het ook weer snel te gaan. In de eerste minuut was het Teijsse met de 1-4 en een minuut later ging de bal voor Spijkenisse op de stip. Michael van Dommelen faalde niet vanaf elf meter. De aansluitingstreffer kon Spijkenisse ook nog maken toen het acht minuten na de thee 3-4 werd door Jazzy Adams, het was Boukhari die de eindstand op 3-5 bepaalde.

Door de nederlaag van Spijkenisse en de winst van, concurrent in de degradatiestrijd, Capelle is nacompetitie het hoogst haalbare voor Spijkenisse, dat vier punten voorsprong heeft op ACV dat op rechtstreekse degradatie staat. Zaterdag moet Spijkenisse afreizen voor het duel met Jong FC Groningen. In de allereerste wedstrijd van dit seizoen speelde de ploegen met 2-2 gelijk.