Afbeelding
Foto: Dan Rolandus

Jordi Talen gaat voor top-10 in ZHETour

Sport 377 keer gelezen

Spijkenisse- De tiende editie van de Zuid-Hollandse Eilanden Tour voor elite/beloften zal op zaterdag 12 mei om 12.30 uur op de Marrewijklaan in Spijkenisse van start gaan. Thuisrijder Jordi Talen is één van de regiorenners, die in de derde wedstrijd van de Centric Clubcompetitie wil meedoen tot diep in de finale en daarbij hoopt op een hoge klassering.

Dan Rolandus

'Ik ga voor een top-10 klassering', wil Jordi Talen niet al te hoog van de toren blazen. 'We staan met de ploeg op de eerste plaats van de Clubcompetitie, dus wordt er naar ons gekeken, ben je vooruit, dan zitten er gelijk een paar Westlanders op je wiel.' Het gaat overigens goed met Jordi Talen, vader John, zijn zus Rebecca en zwager Wilco Kelderman, en zijn ploeg UW&TC De Volharding. De nationaal clubkampioen uit Utrecht met verder renners als Martin Kelderman (de broer van Wilco Kelderman) en Matthew Overste heeft de leiding in de stand van de clubcompetitie. 'Ik kijk uit naar de ZHETour, zeker nu we niet door de Hoeksche Waard rijden, maar over Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Ik train bijna al mijn duurtrainingen op Flakkee en in Zeeland. Je komt er immers nauwelijks stoplichten tegen, waardoor je lekker kunt doorkarren. Ik hoop wel dat het een waaierkoers zal worden en niet zoals enkele jaren terug dat we met tachtig man de plaatselijke ronden ingaan waardoor er constant gesprongen zal worden, maar dat het onderweg breekt en je met een selectieve groep de finale kunt ingaan. Ik werd als eerstejaars zevende, het jaar dat Matthijs Eversdijk won en ik de sprint won van het peloton. Ik hoop in mijn derde ZHETour korter te rijden.'

School
De 21-jarige Jordi Talen, die om uiteenlopende redenen zijn avontuur bij Delta Cycling Rotterdam aan het einde van het wielerjaar 2017 beëindigde, zegt bij De Volharding weer goed in zijn vel te zitten. 'Vanwege mijn studie heb ik aanvankelijk wat minder kunnen trainen, waardoor ik de klassiekers op ervaring heb uitgereden', gaat de eerstejaars student commerciële economie met als specialisme Sportmarketing en Management verder. 'In de Omloop van de Glazen Stad ging het weer lekker, zat ik in de eerste groep en kwam uiteindelijk uit op een tiende plaats. Ik ben vervolgens om nog wat extra kilometers te maken naar huis gereden. Het vorige weekend verliep het wat minder, viel ik tijdens de eindsprint in de Wim Hendriks Trofee en in de Ronde van 's-Gravendeel ging er een renner voor mij onderuit waardoor ik ook geen kant meer uit kon. Conditioneel is nu alles weer op orde. Moet ook wel, want ik wil me in de ZHETour en straks in de criteriums laten zien.' De Spijkenisser, die voorheen uitkwam voor DRC de Mol, De Jonge Renner en de continentalen Join 's/De Rijke en Delta Cycling Rotterdam, heeft ook zijn zinnen gezet op het NK voor beloften in Bergen op Zoom en Olympia's Tour. 'Ik wil na een achttiende plaats op het NK in Emmen, een zevende plaats op Flakkee en een elfde plaats vorig jaar in Montferland met mijn kwaliteiten dit jaar minimaal top-10 kunnen rijden. Dat geldt ook voor Olympia's Tour. De leiding van De Volharding is nog bezig om met een combinatieteam aan de start te komen. Vorig jaar ging het best lekker, heb zelfs nog in de bergtrui gereden. Dat was wel een leuke ervaring.' De Spijkenisser heeft wel ambities om prof te worden, maar niet ten koste van alles. 'Ik heb geen zin om op m'n 26-ste nog twintig uur per week te trainen om voor een continentale ploeg uit te komen. De school staat primair en daarnaast ga ik een koers in om te winnen of althans een goede klassering neer te zetten. Vandaar uit zie ik wel hoever mijn ambities kunnen reiken.' De eerste afspraak is zaterdag om 12.30 uur op de Marrewijklaan in Spijkenisse.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant