Afbeelding
Foto: stock

SV Spijkenisse eindigt op gedeelde eerste plaats

Sport 269 keer gelezen

Spijkenisse- De hoofdmacht van schaakvereniging Spijkenisse is er afgelopen zaterdag ondanks een 5,5-2,5 overwinning tegen het Limburgse DJC Stein niet in geslaagd om het kampioenschap in de landelijke klasse 2D naar zich toe te trekken.

Vianen/DVP won ook met 6,5-1,5 van Dordrecht zodat zij op bordpunten de kampioen zijn van de landelijke klasse 2d en SV Spijkenisse tevreden moet zijn met een gedeelde eerste plaats. Daniël Zevenhuizen bracht vandaag het eerste bordpunt binnen. Hij kreeg het oerdegelijke London-syteem tegen zich, maar toen zijn tegenstander een vergiftigde pion pakte was het ineens snel afgelopen. Helaas wist Erik Both vandaag zijn draai achter het bord niet te vinden. Hij had geen breekzetten en moest lijdzaam toezien hoe zijn tegenstander met een torenoffer zijn stelling opblies. De stand bleef nog even gelijk door de plusremise van Tony Zhang. Maar toen ging het ineens hard. Jordy Lahaye kwam in het eindspel terecht met een actieve koning en een vrijpion, die razendsnel naar de overkant liep, besliste de partij. En daarmee werd hij topscorer dit seizoen: 6-8 en een TPR van 2271. Ook de TPR van Tony Zhang, 2358 en van Ricardo Klepke, 2267, zijn het vermelden waard.

Opofferingsstuk
Aanvalskunstenaar Maurits van der Linde toverde weer een fraaie aanval uit de hoge hoed. Maurits offerde een stuk om zijn tegenstander mat te zetten. Désiree Hamelink kwam voor de verandering weer eens slecht uit de opening, maar dit keer had haar vechtersmentaliteit wel resultaat. Ten koste van een pionnetje werd een gevaarlijke koningsaanval afgeslagen. Toen haar tegenstander wat aarzelend ging spelen, greep ze haar kans en liep met haar koning naar voren en wist verrassend te winnen. En toen was de overwinning een feit en stond de ploeg uit Spijkenisse met 4,5-1,5 voor. Het feest kon niet op toen Ruud van de Beek in een slechte stelling remise claimde omdat drie keer dezelfde stelling was ontstaan. En ook de remise van invaller Ricardo Klepke aan bord 1 tegen een 2331 speler mocht er wezen. Resumerend heeft SV Spijkenisse 1 een sterk seizoen gespeeld, waarbij het kampioenschap bijna niet te missen leek, maar toch net aan de manschappen van SV Spijkenisse voorbij ging. Onder de bezielende leiding van teamleider Gijsbert Looij, was er veel gezelligheid onderling en veel strijd op de borden.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant