Afbeelding
Foto: JK

Broekspijpen

Column 257 keer gelezen

Wat een gouden weekend hebben we achter de rug, de zon donderde warme stralen naar beneden terwijl velen een kadaver op de barbecue smeten. Heerlijk weer, al ben ik niet echt iemand die van erge warmte houd, geef mij maar gewoon 20 graden, dat is warm zat. Maar goed, anderen kunnen daar uiteraard anders over denken. Wel brengt het leuke extra handelingen met zich mee, je moet alle plantjes water geven en ook de emmer met fris en fruitig water voor ons 'hondje' moet wat vaker worden ververst. Verder heb je er geen kind aan hoor, hij zoekt zelf wel het koelste plekje op, onder de rododendron of achter een van de schuurtjes. Ik begrijp ook niet dat hij zo'n dikke vacht heeft aangemeten, wie loopt er nou in de zomer met een bontjas? Die foundlanders zijn soms best een beetje gek. Voor de mensen die niet van kruipers, vliegers en webben houden is een tuin eigenlijk levensgevaarlijk. Overal verschijnen er munzels, kwinsels en gluipers in de tuin, je krijgt al kriebels in je broekspijpen als je langs een struikje loopt. Maar je went er aan hoor, behalve aan die wespen, die zijn veel te vroeg al in actie. En de verkenners vliegen overal rond om te kijken waar ze hun misdadige praktijken zullen gaan uitoefenen met hun nestdrang.
Maar uit mijn knutsel en hobbyschuur moeten ze blijven, ik wil daar geen wesp zien! Gelukkig heb ik wat middeltjes die ze niet fijn vinden, dus hoop ik ongestoord mijn nobele hobby's te kunnen uitoefenen.
Bijen hou ik wel van, die zijn zeer nuttig en steken niet voor elk wissewasje, simpel omdat ze maar eenmaal kunnen steken, daarna zijn ze naar de bijenhemel. U ziet het, ik heb het soms best druk in de tuin, al doet mijn Jootje het meeste hoor, die kent alle struiken en bloemen bij naam en spreekt ze elke ochtend vriendelijk toe. Zo hoorde ik ze laatst zeggen; 'let maar niet op Jan hoor, hij is soms best lief'. Lief he?

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant