Ron van der Boom voor Afscheidshuis de Ommering.
Ron van der Boom voor Afscheidshuis de Ommering. Foto: Foto-OK.nl
ondernemer van de week

Linda en Ron van der Boom

Actueel 3.225 keer gelezen

Spijkenisse - Deze week staat het ondernemersechtpaar Linda en Ron van der Boom centraal. In juni van dit jaar zijn zij 30 jaar zelfstandig ondernemer en ze vieren dit met een uitbreiding van de werkzaamheden.

Na drie jaar onderhandelen met de gemeente Nissewaard, kwam in oktober vorig jaar het verlossende antwoord. Ze mochten de voormalige wachtruimte van begraafplaats De Ommering verbouwen tot een afscheidshuis.

Deze is inmiddels omgetoverd in een sfeervolle ruimte, waar in een huiselijke sfeer kleine rouwdiensten gehouden kunnen worden. 'Juist als de familie niet zo groot meer is, wil men graag in een kleine ruimte afscheid nemen.' De aula biedt plaats aan rouwdiensten tot ca. 40 personen. Het geheel is in zachte tinten uitgevoerd, waardoor de huiselijke sfeer benadrukt wordt. Door de grote ramen heeft u zicht naar buiten. De aula beschikt over een geluidsinstallatie van zeer goede kwaliteit en een mogelijkheid tot videopresentatie. Indien gewenst kan de uitvaart ook opgenomen worden.

Met de ingebruikname van het afscheidshuis komt een lang gekoesterde wens van Linda en Ron uit. Ze zijn nu in staat om uitvaartondernemers alle faciliteiten te bieden die nodig zijn om een uitvaart in goede banen te leiden.

'Ik ben zes jaar geleden begonnen in het uitvaartvak met het overbrengen van overledenen', vertelt Ron. Eerst ter ondersteuning van zijn broer Jan die uitvaartondernemer is, maar inmiddels rijdt Ron voor meerdere uitvaartondernemers. In die tijd begon hij zich ook te interesseren voor de verzorging van overledenen en heeft hij hier diverse opleidingen voor gevolgd. 'Ik verzorg de visagie van de overledenen, waarbij ik ook de airbrush gebruik.' Ron kwam er al snel achter dat het in de uitvaartwereld niet gebruikelijk was dat familie hielp bij de verzorging van hun overleden familielid. 'Ik laat de familie meehelpen als ze dat willen. Dit helpt de nabestaanden wellicht om het overlijden een plekje te geven.'

'We merkten dat er vraag was naar opbaarmogelijkheden in de regio', blikt Ron terug. Vier jaar geleden leidde dat tot de opening van Rouwcentrum Nissewaard. Hier kon ook een grote verzorgingsruimte gecreëerd worden, want die ontbrak er eveneens in de regio. Jan van der Boom heeft inmiddels in Hoogvliet op de Traviataweg 76 het Afscheidshuis Hoogvliet geopend. Zowel daar als in het rouwcentrum bleek dat mensen behoefte hadden aan intieme rouwdiensten. 'In het rouwcentrum kunnen we die diensten niet houden. In Hoogvliet evenmin, maar door de opening van het afscheidshuis in Spijkenisse kunnen we die mogelijkheid wel bieden.'

Op 21 april kunt u tijdens de Open Dag een kijkje nemen in Afscheidshuis de Ommering.Tussen 11.00-16.00 uur staan de deuren van de aula open. Ook kunt u dan een kijkje nemen bij diverse stands, waar u informatie kunt krijgen over asbestemmingen, het nieuwste van het nieuwste kunt zien op het gebied van grafstenen en ook kennis kunt maken met het werk van de thanatopracteur. Daarnaast staan er diverse rouwwagens en zelfs een rouwbus. Ook een videograaf en fotografen geven informatie over de mogelijkheden om de uitvaart vast te leggen.

Schroom niet en neem 21 april een kijkje tijdens de Open Dag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant