Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Softballers HSV Spikes niet opgewassen tegen landskampioen

Sport 779 keer gelezen

Spijkenisse- De softballers van HSV Spikes hebben de competitieouverture in de landelijke eerste klasse A tegen landskampioen Quick Amersfoort met 6-12 verloren.

Het team van playing/coach Giovanni Pourier deed op het Sportpolderpark in Hekelingen tot en met de vierde inning goed mee, maar door veldfouten op positie 9 konden zij de opgelopen 7-4 achterstand tegen de sterke Amersfoorters niet meer dichten. 'Quick heeft een sterk team met een sterke slagploeg, laten we dat vooropstellen, maar door enkele fouten in de vijfde slagbeurt kwamen wij niet meer in de wedstrijd', verklaarde derde honkman Aad van der Landen. 'Het was de eerste competitiewedstrijd na een geenszins optimale voorbereiding en er stond een straffe wind. Aan slag waren we niet helemaal wakker, maar uiteindelijk hebben de fouten ons de nek om gedraaid.' Aad van der Landen verwacht overigens dat het een interessante competitie zal worden. 'We gaan voor een klassering bij de eerste vier.'

Boxscore     : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Quick A.        : 0, 1, 0, 2, 4, 4, 1 = 12.

HSV Spikes  : 1, 2, 0, 1, 1, 1, 0 = 06.

Werpcijfers: Titus Blom (4 inn.) 5, 5, 5, 5. Tom Koch (3 inn.) 3, 2, 3, 1.

Slaggemiddelde: Raduen Abdul Hamid en Tom Koch 1 uit 3 (0,333).

Line-up: Faisel Odulia (6), Raduen Abdul Hamid (5), Giovanni Pourier (3), Tom Koch (DP, 5e inning naar 1), Erik van Eijkelenburg (2), Arthur Paula (4, 5e inning Aad van der Landen), Allard Lammerts van Bueren (8), Jeff Dufais (7), Wilfred Karel (9), Titus Blom (1, 5e inning Tom Koch).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant