Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

PVV verkiezingsprogramma sluit bijna naadloos aan

Politiek 803 keer gelezen

De PVV vindt het enigszins begrijpelijk dat de informateurs Richard Sitton en Gert-Jan 't Hart de PvdA hebben uitgenodigd voor coalitie-onderhandelingen ondanks de grote inhoudelijke verschillen.

De PvdA heeft immers 205 stemmen meer behaald dan de PVV en is dan ook nipt de tweede partij binnen Nissewaard.

Minder begrijpelijk is het dat ook de VVD, één van de verliezende partijen, mogelijk bij de te vormen coalitie wordt betrokken. Dit terwijl de twee winnaars, te weten de PVV (+ 5 zetels) en Nissewaard Lokaal (+ 2 zetels) buiten spel worden gezet.

Het verkiezingsprogramma van de PVV sluit bijna naadloos aan bij dat van ONS op één belangrijk punt na. ONS wil veel gemeenschapsgeld blijven investeren in sport en het verenigingsleven, terwijl de PVV daar iets kritischer in staat en het gemeenschapsgeld liever investeert in armoedebeleid en ouderenzorg. Dit verschil van inzicht plus het feit dat de PVV in de verkiezingstijd kritisch naar de financiële situatie van Nissewaard heeft gekeken, lijkt de oorzaak van het uitsluiten van de PVV en haar 4386 kiezers.

De PVV begrijpt dat het vormen van een coalitie geen eenvoudige opgave is en wenst de informateurs en betrokken partijen veel wijsheid toe.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant