Zuidland deed uitstekende zaken tegen Sparta in de strijd om de derde plaats in de tweede klasse. Foto: Peter de Jong

Zuidland doet goede zaken in het duel met Sparta

Sport 754 keer gelezen

Zuidland – Zuidland heeft zaterdag op Groot Nibbeland de winst in de wedstrijd tegen de amateurs van Sparta in eigen huis kunnen houden. De ploeg van Aad Andriessen won het duel met 2-0 (0-0).

Voor rust waren er over en weer een aantal kansen, maar tot doelpunten kwam het niet in het duel. Na de thee begon Sparta met de kansen, maar doelman Kardux stond goed opgesteld. Vervolgens was het twintig minuten voor tijd Leon van der Steen die voor de openingstreffer van Zuidland zorgde. Tien minuten voor het einde van het duel bepaalde Ayrton Verlaan de eindstand op 2-0 voor Zuidland.

Verdiende zege
'Voor rust ging het wat op en neer. We gaven weinig ruimte weg en zij ook niet. Ik vond Sparta ook een heel goed technisch voetballende groep. Na hun kansen hebben wij ons eigenlijk heel goed herpakt. De ruststand was terecht. Toen wij uiteindelijk de eerste goal er in hadden zitten, toen hebben wij de wedstrijd verder gedomineerd en dan komen we ook nog op 2-0. Daarna hebben we nog meer kansen gehad, maar niet meer gescoord. We hebben dit duel echt verdiend gewonnen', verklaarde Aad Andriessen na de zege op Sparta. De ploeg uit Zuidland staat door de overwinning op de vierde plaats met een punt en een wedstrijd minder dan Sparta dat op de derde plaats staat. Zaterdag speelt men bij VDL.