SC Botlek weet weer wat winnen is na zege bij NBSVV

Sport 373 keer gelezen

Nieuw Beijerland – SC Botlek heeft zaterdag weer de broodnodige punten gepakt. In het duel met NBSVV ging het redelijk simpel voor de ploeg van Arjan Vuik. Het werd 1-5 (0-2).

Voor rust duurde het even voor de doelpuntenmachine op gang kwam, maar uiteindelijk was het Mike Kortsmit die de score opende. Op slag van rust maakte Jorn Berkelaar de tweede van de middag voor de ploeg uit Spijkenisse.

Stroeve start
Na de thee scoorde Jordy de Winter vanaf de penaltystip de 0-3 en een kwartier voor tijd was het echt gespeeld, nadat Charlo Hassel de 0-4 aantekende. Invaller Stef Oppong scoorde de vijfde treffer van Botlek, dat in de slotfase ook NBSVV nog zag scoren. 'Het was een stroeve start van ons, wij wilden winnen en zij mochten niet verliezen. Na de eerste treffer waren we beter. Zij hadden veel strijd en beleving in hun spel en wij hadden het echt nodig om weer even een wedstrijd te winnen', zei Arjan Vuik na het duel. Zaterdag wacht koploper NSVV voor de ploeg uit Spijkenisse. SC Botlek is door de nederlaag nog altijd in de middenmoot op de zevende plaats.