Afbeelding
Foto: stock

Lezers schrijven

Ingezonden 2.859 keer gelezen

Een bericht van een gefrustreerde ondernemer uit het centrum van Spijkenisse

Natuurlijk, nu er verkiezingen komen, kunnen ze opeens wel lagere huren afdwingen bij de pandeigenaren. Ik vraag mij echt af hoe ze dat zouden gaan doen, deze gasten zijn echt niet wijs, er is een simpele stap als eerste nodig, en dat is betaald parkeren, afschaffen, al zou dat enkel de eerste twee uur zijn, en al is het niet mijn partij maar als enige is de PVV die dat snapt. Natuurlijk is er meer voor nodig, zo was er ook een meer jaren plan voor het centrum, net als het vorige meer jaren plan, zal ook dit plan aangenomen worden, en uiteindelijk maar voor de helft worden uitgevoerd, en zo zullen we nooit iets gaan bereiken in dit centrum. We hebben een partij nodig met ballen! En niet zulke gasten zoals het ONS, tja als de winkel het niet red is het hun eigen schuld, nee heren en dames van het ONS er komt niemand naar ons centrum en er wil niemand naar ons centrum toe, vanwege de vele lege panden, de parkeer kosten, en een ongezellig centrum, en door het wegblijven van deze bezoekers, lopen de omzetten van heel veel winkels terug, en daarom gaan ze failliet, maar dat willen ze niet snappen.

Gerts feestwinkel heeft aangekondigd te gaan sluiten. Hij was 17 jaar open in Spijkenisse, vandaag even naar de Albert Hein geweest, en ja de budget drogist is daar ook opeens weg, en ook de noten boer is daar weg, op de kopspijkers zal na Mode XL en Shoetime ook trekpleister en waarschijnlijk ook lucardi verdwijnen. Op de Nieuwstraat gaat een budget mode winkel komende maand sluiten, en heeft ook de mode winkel Moree sluit komende maand. Vorige maand zijn de merken kleding outlet kledingzaak tegenover Ritel dicht gegaan. en maar te zwijgen over de horeca zaken die rond de jaar wisseling zijn verdwenen, Gulle Gaper, Barra Y Mass, La Place. en natuurlijk de Pannekoe.

Volgens ONS zijn dit dus stuk voor stuk hele slechte ondernemers, (zelf gehoord woensdag op het debat waar ik aanwezig was) maar waarom blijven ze wel in Hellevoetsluis zitten zoals bijou Brigette, Steps, Esprit, winkels die hier weg zijn, maar in Hellevoetsluis floreren of zaken die het in Rotterdam goed doen maar niet meer in Spijkenisse willen zitten zoals Men at Work, Score, en Clair's (Wibra welke wel in sterrenhof nog zit).

Er zijn echt veel te veel winkels vertrokken dit had nooit mogen gebeuren had ook nooit gehoeven, als de politici eens verder kijken dan hun eigen idee, want hoe krijg je het verzonnen om op de beste koopdag van het jaar, een winkelstraat af te sluiten?

Bij een opening zien we veel politici een lintje door knippen, maar waarom is er NIET 1 politici (ja ja jij wel Melanie Murry van PVDA maar jij zit nu nog niet in de raad bij Gerts feestwinkel geweest. Het zou de politici sieren om eens met Gert te gaan praten, om erachter te komen hoe het nou komt? Tja hoe zou het komen omdat er niemand meer door de straten lopen? De meeste politici heeft nog steeds het idee dat wij het mooiste centrum hebben van de regio, en ja dat hebben we ook wel, alleen ook het leegste centrum van de regio.

Mijn idee, voor het centrum: Ongekende actie's gaan ondernemen, direct betaald parkeren afschaffen of minimaal voor de eerste twee uur. Daarna contact opnemen met scholen zoals Hoge School Rotterdam, waarbij studenten van de een business en Retail gerelateerde opleiding doen, een winkel ruimte geven, desnoods gedeeld. Om daar hun bedrijf te starten tijdens de opleiding. Die zorgen voor een nieuwe manier van traffic in het centrum. Huur de aller beste markerteer in die er is, betaal desnoods een vermogen, en nee geen onderzoeksbureau, die zijn er al genoeg geweest afgelopen jaren en heeft al veel te veel geld gekost dat stadion zijn we allang gepasseerd.

In mijn optiek moeten we als centrum ons gaan onderscheiden, we zijn niet het grootste centrum in de regio, dat is Zuidplein, we zijn niet het gezelligste centrum meer in het regio, ook al zouden we nog steeds 250 winkels hebben in ons centrum niemand geloofd dat meer, nee we zouden als eerste gemeente in Nederland misschien het meest kind vriendelijkste centrum kunnen zijn, dat begint met het meiden van auto's in centrum zoals de scheurende pakket service busjes. we zouden overal speel toestellen kunnen neer zetten. We zouden elke zaterdag een kindermarkt kunnen organiseren zoals de koningsmarkt. (In Turnhout België is er ook zoiets, komen mensen van heiden en ver naar toe). en als kinderen graag in ons centrum komen, komen de ouders er ook graag, of gaat opa en oma even met hun kleinkinderen naar de kinderboerderij, en gelijk naar het centrum wat ernaast ligt. Mensen blijven dan langer dan 2 uur in ons centrum, omdat kinderen overal in en op willen, maak naast elke trap een glijbaan, of een klimwand. Dit zou uniek zijn, en zouden we veel positieve media aandacht mee krijgen. BAM!!

Ik ben benieuwd of er een politici is die dit bericht helemaal gelezen heeft. En ja ik ga graag een gesprek of discussie aan. Want we gaan met zn alle naar de KLOTE!!! Omdat we volgens ONS zulke slechte ondernemers zijn. Nee ONS wij zijn geen slechte ondernemers jullie zijn hele slechte politici, en denken enkel aan je eigen haggie

Manuel Naaijen

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant