Afbeelding
Foto: PvdA

PvdA Nissewaard deelt pleisters uit: van pleisterplaats naar 24/7 spoedpost!

Politiek 472 keer gelezen

De Partij van de Arbeid Nissewaard deelt pleister uit om aandacht te vragen voor de spoedhulp in de regio. De PvdA Nissewaard wil dat het Spijkenisse Medisch Centrum geen pleisterplaats is, maar een 24/7 spoedpost.

Volgens PvdA-kandidaten Dorothé Kieboom en Willem Heijdacker is een 24-uurs Spoedeisende Hulp afdeling in het SMC, 7 dagen in de week, noodzakelijk op Voorne-Putten. Op dit moment is het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) niet op acute zorgtaken ingericht. Voor deze zorg worden inwoners verwezen naar ziekenhuizen verder weg. "Dit levert niet alleen extra lasten op voor de patiënt, zoals lang wachten op een ambulance voor transport, maar ook voor de omgeving bij bezoeken en ophalen", aldus Kieboom en Heijdacker.

Dorothé Kieboom is vanaf haar 18e werkzaam in de ziekenhuiswereld. Zorg voor anderen is altijd haar drijfveer geweest, in haar werk en nu ook voor PvdA Nissewaard. Hulp aan hen die het tijdelijk niet zelf kunnen, en hulp voor degene die ondersteuning nodig hebben in het dagelijks leven. U kent Dorothé misschien ook vanwege haar inzet voor de burgerhulpverlening AED.

Willem Heijdacker is een sociaaldemocraat in hart en nieren. Als een Pitbull gaat hij de strijd aan voor een sociale en zorgzame samenleving. U kent Willem misschien ook vanwege de organisatie van de protestmarsen en zijn voorzitterschap van de stichting Acute Zorg VPR ten behoeve van het terugkrijgen van een 24-uurs Spoedeisende Hulp afdeling in het SMC.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant