Afbeelding
Foto: Stock

Raadsleden Nissewaard Lokaal bij vier meest aanwezige raadsleden

Politiek 568 keer gelezen

De raadsleden van Nissewaard Lokaal behoren tot de vier meest aanwezige raadsleden over de raadsperiode 2015-2018. Sip van der Weg van LOB is het enige raadslid dat, over deze periode, geen enkele stemming heeft gemist. Angelique Twisker van de VVD is sinds februari 2017 raadslid en heeft sindsdien ook elke vergadering bijgewoond. Hoewel Tom den Daas elke vergadering heeft bijgewoond, heeft hij wel één stemming overgeslagen. Bij de laatste stemming over Oudenhoorn heeft hij, net als Chris Hottentot, uit protest de raadszaal verlaten. Door 'de blufpoker' rond Oudenhoorn van ONS, ChristenUnie/SGP en SP in mei 2017, stond Nissewaard Lokaal voor een duivels dilemma. Dat was voor Nissewaard Lokaal reden om in december 2017 niet mee te stemmen over het hetzelfde voorstel als in mei, die onder slechtere voorwaarden ter besluitvorming lag. Volgens Hottentot had deze situatie voorkomen kunnen worden als in mei al voor hetzelfde voorstel was gestemd.

Daarnaast heeft Hottentot bij de stemming over het concept Automaatje de raadszaal verlaten. Aangezien deze motie ging over een project van zijn werkgever, wilde Hottentot elke vorm van belangenverstrengeling vermijden. Desondanks waren Den Daas en Hottentot bij elke vergadering in de periode 2015-2018 aanwezig.

Via de gemeente (https://nissewaard.raadsinformatie.nl/leden/) is te volgen hoe raadsleden gestemd hebben en hoe vaak zij afwezig waren.

De meest afwezige raadsleden tijdens de periode 2015-2018 waren Remco Harmsen van de PvdA, hij miste 20,6% van de stemmingen, Gert Kabbedijk (VVD), die 15,5% van de stemmingen miste en Mia Sliwinski (Forza) die 15% miste.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant