Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Hink-stap-sprong tegels op Frans van Loonplein

Actueel 1.055 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag werden op het Frans van Loon(speel)plein in Wezelveen, 12 door bewoners vervaardigde mozaïektegels in de bestrating gelegd.

Wethouder Jan Willem Mijnans nam samen met kinderen uit de buurt de rubber hamer ter hand om de tien cijfer- en twee bloemmotief tegels in het plein te verankeren. Tezamen vormen de mozaïektegels een prachtig hink-stap-sprong spel, waarvan direct na het inleggen van de tegels al druk gebruik werd gemaakt.

Naast deze twaalf hink-stap-sprong tegels, werden in de afgelopen wintermaanden nog twintig andere straattegels door enthousiaste Bewonersgroep leden en andere inwoners van de wijk Waterland beplakt met mozaïeksteentjes. De motieven op de tegels werden door de makers zelf ontworpen en hebben veelal betrekking op de plekken waar zij in de bestrating zullen worden aangebracht. Zo werden vier egels gemaakt op tegels die in Egelveen komen te liggen en liggen er inmiddels in Karperveen, in Halloweentijd om getoverd tot Heksenveen, twee Halloweentegels in de stoep. Volgende week donderdag worden bij kinderdagverblijf de 'Waterwiebels' aan het Snoekenveen eveneens enkele mozaïektegels gelegd. Ook in Krekelveen en Kikkerveen komen er nog mozaïektegels om de straten te verfraaien. In november werd boven de ingang van Het Poorthuis, het wijkgebouw aan het Karperveen, al een fraai wandbord met daarop in mozaïek het logo van de Bewonersgroep Waterland onthuld.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant