Wesley Meuldijk (rood-wit) probeert de bal te veroveren. Hij was een aantal weken zoekend naar zijn motivatie.
Wesley Meuldijk (rood-wit) probeert de bal te veroveren. Hij was een aantal weken zoekend naar zijn motivatie. Foto: Peter de Jong

Hekelingen is Zwartewaal opnieuw de baas

Sport 789 keer gelezen

Hekelingen – Na de twee rustweken heeft Hekelingen zaterdag de competitie goed opgepakt. In het regiotreffen met Zwartewaal won de ploeg van Ad Reijtenbagh met 2-1 (2-0). Het was de tweede zege op de ploeg van Ron Klein, want in het eerdere duel op 4 november vorig jaar stapte de formatie uit Hekelingen ook als overwinnaar van het veld.

Alex Hordijk

De titel is voor Hekelingen al lang niet meer in zicht, nu het samen met Spartaan '20 op de derde plaats staat. Het verschil met OVV, dat aan kop staat is dertien punten met nog negen duels af te werken. Toch kan het van belang zijn zo hoog mogelijk te eindigen, om straks aanspraak te maken op de periodetitel van de kampioen. Voor de eerste periode is BZC Zuiderpark de winnaar. De tweede periode lijkt naar OVV te gaan. 'Met de tweede periode ben ik eigenlijk niet heel erg bezig. Een aantal ploegen staat er veel beter voor dan Hekelingen. Het kan echter wel pas op het einde van belang zijn dat je zo hoog mogelijk op de ranglijst staat. Dan kun je nog aanspraak maken op de periodetitel van de kampioen. We willen het slot echter gewoon goed doen', verklaarde Ad Reijtenbagh de situatie.

Meuldijk terug
Sinds 10 februari, de ontmoeting tegen stadsgenoot SCO'63, zit bij de ploeg van Reijtenbagh opnieuw Wesley Meuldijk bij de selectie. Die stond negen duels niet opgesteld. 'Wesley had mij laten weten dat hij even in het tweede wilde spelen. Hij oogt nu weer fit, scherp en heeft de motivatie weer terug gevonden in het voetbal', verklaarde Reijtenbagh. 'Na een lange blessure de afgelopen jaren was ik eind vorig jaar de man die iedere wedstrijd scoorde. Ik was er op gebrand om die laatste duels te spelen en dat lukte. Ik had even niet de motivatie meer. Ik werd niet goed aangespeeld en het lukte ook niet meer zo goed. Daarom wilde ik even het plezier terugkrijgen in het spel en dat is goed gelukt. De wedstrijd tegen SCO'63 verliep prima en ik zit er nu ook weer bij ', verklaarde Wesley Meuldijk zijn afwezigheid, die ongeveer negen duels duurde.

Zwartewaal
In het duel met Zwartewaal kon Reijtenbagh nog niet beschikken over Diëgo Staas, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat. En de weer fitte Job van Amerongen ontbrak nog, wegens een korte vakantie. 'We hebben een brede groep, maar dit zijn toch spelers voor ons van de buiten categorie. Zonde dat ze er niet bij zijn dus. Van het eerste duel met Zwartewaal herinner ik me dat ze een goede ploeg hadden. Daar zitten jongens die op het juiste moment wisten te scoren. Ze zijn wat op de ranglijst gedaald inmiddels, maar is een goede ploeg. Wij hadden veel kansen en hadden toen meer moeten scoren denk ik achteraf', zei Ad Reijtenbagh vooraf. In het duel met Zwartewaal van zaterdag, was er weinig voor het publiek te beleven. Hekelingen won en daar had je dan ook mee gezegd. Na twintig minuten profiteerde de ploeg van Reijtenbagh van een fout achterin bij Zwartewaal en zag het de gasten dom terugspelen en maakte Carlos Moreira een eigen treffer achter doelman Bennie van der Meer. Kort voor rust was het een vrije trap van Joey Wertz die voor de 2-0 zorgde. Wertz bleef in de kleedkamer achter wegens rugklachten en Zwartewaal kwam uitstekend uit de kleedkamer. Binnen 24 seconden was het Ramon de la Haye die een snelle aansluitingstreffer had. Echter hierna kon men dit niet doortrekken en bleef het 2-1. 'Ik ben erg blij met de drie punten, maar het was op het laatst toch nog even billen knijpen. We maken de opgelegde kansen niet af en helpen hun toch weer terug in de wedstrijd. Gelukkig konden ze dat niet doortrekken. Het is een concurrent voor de eindklassering minder', besloot Ad Reijtenbagh zijn visie. Zaterdag is het treffen met Simonshaven.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant