Afbeelding
Foto: logo

Mee op zoek naar een Gordiaanse knoop?

Column 326 keer gelezen

Onze burgemeester Mirjam Salet zit 25 jaar 'in het vak', zoals ze dat op TV zouden noemen. "Burgemeester, van harte gefeliciteerd!" Het is alweer 25 jaar geleden dat zij burgemeester werd van 's Gravendeel. Daarna van Hoogezand Sappemeer en in januari 2007 werd ze benoemd tot burgemeester van Spijkenisse. In de loop van haar succesvolle carrière is ze uitgegroeid tot iemand 'van statuur', zoals dat heet. Zij blinkt uit vanwege haar karakter, kennis en kunde. Het zoeken naar een vervanger voor onze Burgemeester Salet zal zijn als het ontwarren van een Gordiaanse knoop.

Iemand die daar alles van weet is bijvoorbeeld Peter Verweel uit Spijkenisse. Nee, hij is geen burgemeesterskandidaat, maar heeft wel van het ontwarren van Gordiaanse knopen zijn passie gemaakt. Peter is engineer en werkt bij Navis in de haven. Samen met zijn broer heeft hij de meest uiteenlopende verfrissende ideeën. Zoals bijvoorbeeld ideeën over een volwaardig ziekenhuis op ons eiland of over energie opwekken via het Spui. Het is verder onderzoek waard, want het Spui is één van de snelst stromende rivieren in Nederland. Daar zouden we toch via schoepen, zoals bij een watermolen, gebruik van kunnen maken? Of denk eens verder door over het perceel dat naast de Berenplaat ligt. Is dat niet uitermate geschikt voor zonne-energie? Willen we een effectief klimaatbeleid voeren dan gaat het over effectieve maatregelen waar je het meeste draagvlak voor kunt krijgen. Maatregelen mèt draagvlak. Daar gaat het om.

Tijdens het gesprek met Peter viel het me weer eens op dat we vanuit Gemeente Nissewaard veel meer gebruik zouden kunnen maken van creatieve ideeën van eigen inwoners. Zo heeft Peter ook het idee om te komen tot een Industrie Museum in Nissewaard. Je hebt in Rotterdam het Maritiem Museum, maar een museum waarbij je de ontwikkeling van de industrie in deze regio kunt zien, die is er nog niet. Goed idee? Wie heeft er zin om met Peter mee te denken over de realisatie daarvan?
Met mensen die samen een 'ideeënfabriek' vormen, kunnen er vast méér Gordiaanse knopen worden ontrafeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant