Afbeelding
Foto: logo

Tour por Valencia

Column 737 keer gelezen

Voorjaarsvakantie. Voor velen een ontspannende week thuis of een verblijf ergens in binnen- of buitenland. Velen genieten van een heerlijke winstersportvakantie in het mooie Oostenrijk of doen heel wat anders. Bijvoorbeeld een tour door Valencia. Dat deden mijn vrouw en ik. Even een paar dagen iets anders ondernemen levert ook nieuwe ideeën op.

Bent u al eens in Valencia geweest? Het is een mooie historische Spaanse stad ter grootte van Amsterdam. Zo'n tweeduizend jaar geleden stichtten de Romeinen deze stad. Tijdens de middeleeuwen bouwden men Gotische meesterwerken. Vandaag de dag staat Valencia bekend als proeftuin voor architecten van hedendaagse architectuur. Heel divers dus. Een boeiende stad compleet met gezellige terrasjes.

Van Frederik Reimers van het Carlton Oasis Hotel had ik de tip gekregen om de app Time to MoMo te gebruiken. We hebben er veel plezier aan gehad, want hiermee kun je inderdaad veel meer uit je stedelijke trip halen. Inwoners uit de stad zelf hebben bijzondere routes uitgestippeld en verstrekken tips, waar je anders niet zo snel weet van zou hebben gehad.

De stad kent vele bezienswaardigheden. Imponerende spiraalzuilen in de voormalige zijdebeurs La Lonja, bijzondere kunstwerken in de kathedraal, tot het grootste operahuis van Europa: de Reina Sofia. Valencia heeft ook het smalste huis van Europa - La Estrecha -, slechts 107 centimeter breed. En in het mega aquarium l'Oceanogràfic loop je door een lange glazen tunnel zomaar tussen de haaien en roggen.

Zoals het Mercado Central (Europa's grootste overdekte versmarkt) een inspiratiebron is geweest voor de Markthal Rotterdam mag het "Jardines del Turia" met de bijbehorende botanische tuin wat mij betreft ook inspiratiebron worden voor een verrijking van het Bernissegebied. In Valencia zijn in deze drooggelegen rivierbedding een diversiteit aan bomen aangelegd, fiets- en wandelpaden met schitterende rustplekken. Bij ons in Nissewaard zullen het geen sinaasappel- of palmbomen worden, maar laat net als in Valencia een groep tuinarchitecten elk een deel van het Bernissegebied verrijken en je krijgt er een veel interessantere en gevarieerdere omgeving voor terug. Tour por Valencia. Deze mooie stad is uw bezoek meer dan waard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant