Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl
video

Expositie Chileense kunstenaar Herrera in hal Stadhuis

Actueel 259 keer gelezen

Spijkenisse - De komende drie weken is in de hal van het stadhuis abstract werk van de Chileense beeldend kunstenaar Jorge Herrera Fuentealba te zien. Wethouder Hamerslag opende gistermiddag de kleine, kleurrijke tentoonstelling in aanwezigheid van de kunstenaar.

Het werk van Jorge Herrera is veelzijdig en zijn werkwijze loopt uiteen van geometrisch en heel fijn schilderen tot sprayen met spuitbussen en 'dipping'. Zelf omschrijft hij zijn werk als abstract en surrealistisch, waarbij hij automatisme wil vermijden en vooral toeval het uitgangspunt is.

Herrera (48) werd geboren in Chili. Zijn gescheiden Chileense moeder hertrouwde toen hij 16 was met een Nederlandse dominee. Daarna verhuisde de familie naar Nederland en kwam in Spijkenisse terecht. Herrera doorliep de kunstacademie in Amsterdam en heeft daarna een heel eigen, herkenbare stijl ontwikkeld. De kunstenaar exposeerde zijn werk al wereldwijd in onder andere Duitsland, Tsjechië, Spanje, Chile en USA. Met de tentoonstelling in het stadhuis van de stad waar hij een deel van z'n leven opgroeide en woonde, gaat een al langer gekoesterde wens van Herrera in vervulling. Op www.jorgeherrera.nl is meer werk van de Chileense kunstenaar te zien.

Roel van Deursen legde de opening op video vast:

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant